Το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να παραμένεις φυσική. Τα μαλλιά σου ειδικά και το πρόσωπο σου χρειάζονται να αναπνεύσουν, γι’αυτό μην τους βάζεις πολλά προϊόντα πάνω τους που δεν είναι αναγκαία. Όσον αφορά το πρόσωπο, υπάρχουν τροφές στο ψυγείο και στην κουζίνα που έχουν οφέλη που δεν φαντάζεσαι. Εντάσσοντας τις παρακάτω τροφές στην διατροφή σου, θα αποκτήσεις φυσική λάμψη, θα νικήσεις την πρόωρη γήρανση και θα δεις αποτελέσματα αν ταλαιπωρείσαι από ακμή.

Μέντα: Η μέντα εκτός από την φρεσκάδα που χαρίζει απλόχερα, βοηθάει να χαλαρώσεις και παράλληλα μειώνει τις ορμόνες του άγχους που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

Αγγούρι: Είναι μία από τις τροφές που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, γι’αυτό και πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούν πολύ στην διατροφή τους, ενώ οι ιδιότητες του βοηθούν στην πρόωρη γήρανση.

Κουρκουμάς: Βοηθάει στην πρόληψη εμφάνισης ακμής, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Καρπούζι: Το καλοκαίρι το καρπούζι είναι απαραίτητο, μιας και βοηθάει να κατέβει η θερμοκρασία του σώματος σου με αποτέλεσμα να νιώθεις πιο δροσερή. Είναι σημαντικό ωστόσο να μην το συνδυάζεις με άλλα φαγητά, όπως η φέτα για παράδειγμα, αλλά να το απολαμβάνεις μία ώρα πριν το μεσημεριανό σου.

Νερό καρύδας: Είναι δροσερό και γεμάτο ηλεκτρολύτες, τους οποίους χάνεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Το νερό καρύδας είναι πραγματικά ένα θαύμα.

Μάραθο: Προσφέρει δροσιά στο σώμα σου, απαραίτητο για το σώμα σου. Αντίστοιχα το σώμα σου θα αποκτήσει λάμψη και θα καθαρίσει, γι’αυτό πρόσθεσε στην σαλάτα σου λίγο μάραθο.

Τσάι χρυσανθέμων: Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα να δοκιμάσεις τσάι το καλοκαίρι, όμως το τσάι χρυσανθέμων σου μειώνει την θερμότητα στο δέρμα σου.