Το καλοκαίρι είναι η εποχή που συμβαίνουν οι περισσότεροι χωρισμοί. Ξέρεις τώρα, διακοπές, ξενύχτια κτλ. Είναι όμως και η εποχή που οι σχέσεις γίνονται πιο όμορφες και περιπετειώδεις. Sorry not sorry. Δεν είναι τυχαίο που οι καλοκαιρινοί έρωτες όμως αφήνουν πάντα τα σημάδια τους. Ακόμα και όταν δεν συνεχίζουν, παραμένουν ένα ανεξίτηλο κεφάλαιο στο βιβλίο των αναμνήσεων. Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως γιατί το λέω αυτό:

1. Τα ραντεβού είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα

Το καλοκαίρι έχεις πολλά παραπάνω πράγματα να κάνεις. Οι ιδέες δεν στερεύουν όπως στον χειμώνα. Για παράδειγμα, μπορείς να περπατήσεις μαζί του σε ένα πάρκο, στην παραλία, να δείτε μια ταινία στο θερινό cinema και γιατί όχι να δείτε μαζί το ηλιοβασίλεμα από κάπου ψηλά.

Διάβασε ακόμα: 10 ραντεβού για να δοκιμάσεις το καλοκαίρι

2. Βρίσκεσαι περισσότερο με την παρέα σου (και την σχέση σου)

Όπως είναι λογικό, τον χειμώνα αυτό που σε ενδιαφέρει και θες περισσότερο, είναι να κλειστείς με τον σύντροφο σου στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο ή σε ένα ήσυχο μπαράκι με τζαζ μουσική και πραγματικά θα είσαι πολύ χαρούμενη. Η φάση του καλοκαιριού όμως απέχει πολύ από αυτή την κατάσταση, αφού είναι πιο εύκολο να κανονίζετε όλη η παρέα για βόλτες και κοκτέιλς. Μαζί και ο σύντροφος σου φυσικά. Τι πιο ωραίο απ’το να τους έχεις όλους μαζί;

3. Το σεξ είναι καλύτερο

Αν εξαιρέσουμε την ζέστη, το σεξ είναι πολύ καλύτερο. Και αυτό είναι κάτι που οι ίδιοι οι ερευνητές το υποστηρίζουν και ποιο είμαστε εμείς για να αμφιβάλλουμε; Σύμφωνα με τα όσα λένε, η διάθεση το καλοκαίρι είναι καλύτερη εξαιτίας της σεροτονίνης. Όλα είναι πολύ καλύτερα βασικά.

4. Δεν έχεις τόση πίεση και άγχος

Οι σχέσεις πολλές φορές επηρεάζονται από την καθημερινότητα. Από το άγχος και την πίεση. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις ξεσπάσει τα νεύρα που σου έχουν προκαλέσει στην δουλειά, στον φίλο σου; Άσε πολλές. Το καλοκαίρι όμως όλα μετριάζονται. Νιώθεις καλά με σένα, είσαι ανακουφισμένη από τις υποχρεώσεις και δίνεις όλη σου την προσοχή στην σχέση σου. Όση θέλεις να δώσεις, τουλάχιστον.

5. Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου

Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, τότε μπορείς να ανταπεξέλθεις εξίσου καλά και σε άλλους τομείς στην ζωή σου. Λίγο το μαύρισμα, λίγο οι διακοπές, λίγο η διασκέδαση, λίγο απ΄’όλα, η αυτοπεποίθηση σου είναι φανερή και διάχυτη. Είσαι καλά με σένα κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.