Αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το καταλληλότερο δώρο που θα συνοδέψει τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι σου το Πάσχα, αυτό είναι σίγουρα ένα καλό βιβλίο. Μέχρι σήμερα λογικά του έχεις πάρει ήδη πολλά ζευγάρια παπούτσια και αρκετά ρουχαλάκια που δεν του κάνουν μέσα σε 3 μήνες. Τα βιβλία αποτελούν πάντοτε μία καλή “επένδυση”, είτε πρόκειται για παιδιά είτε για μεγάλους. Παρακάτω θα βρεις μερικές νέες, πολύ καλές επιλογές τις οποίες αξίζεις να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη ενός αγαπημένου σου μικρού παιδιού.

O Iπποπόκαμπος – Κατρίνα Τσάνταλη

βιβλία για το βαφτιστήρι
Εκδόσεις Διόπτρα

Σε μία εποχή που πλέον πολλοί κρίνονται από την εμφάνιση τους και μόνο, αυτός εδώ ο Ιπποπόκαμπος μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του όσο περισσότερο μπορεί. Η Κατρίνα Τσάνταλη πρόσφατα κυκλοφόρησε τη νέα της σειρά παιδικών βιβλίων για ηλικίες από 0-3. Μαζί με τις εικονογραφήσεις της Μαρίας Παγκάλου (Little Miss Grumpy) μιλούν για την οικογένεια, την αγάπη και την αυτοεκτίμηση. Είτε ένα από αυτά, είτε όλα μαζί, τα βιβλία αυτά θα κάνουν τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν από νωρίς τις ιστορίες και τα βιβλία.

H Γάτα του Χοσελίτο Περδόν – Κωστής Σωτηράκος, Νίκος Παλαιολόγος

βιβλία για το βαφτιστήρι
Εκδόσεις Key Books

” Ένα βιβλίο για να μεγαλώνει τα παιδιά και να μικραίνει τους μεγάλους”. Αυτήν την περιγραφή επέλεξε ο εκδοτικός οίκος να δώσει στο συγκεκριμένο βιβλίο, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το νόημα του. Η γάτα του Χοσελίτο Περδόν μπορεί να μάθει στους μικρούς σου φίλους για τη δύναμη της αγάπης. Τους μαθαίνει επίσης ότι οι οικογένειες δεν είναι όλες ίδιες και ότι σημασία έχει πάντοτε να αγαπάμε, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή θρησκείας.

Πού πήγαν οι οθόνες; – Helen Docherty

βιβλία για το βαφτιστήρι_1
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Άλλο ένα καίριο βιβλίο που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Εδώ η Helen Docherty θίγει το θέμα της τεχνολογίας σε σχέση με τα παιδιά. Ο μικρός ήρωας του βιβλίου φτάνει σε μία πόλη όπου όλοι είναι απορροφημένοι στις οθόνες τους. Εκείνος το μόνο που θέλει είναι να κάνει νέους φίλους. Όταν, λοιπόν, ξαφνικά εξαφανίζονται όλες οι οθόνες, τότε εκείνοι χρειάζεται να ανακαλύψουν νέες μορφές διασκέδασης. Αν, λοιπόν, και το δικό σου βαφτιστήρι μένει κολλημένο για ώρες σε μία οθόνη, ίσως αλλάξει γνώμη διαβάζοντας αυτή την ιστορία.

Μόνο αν Θέλω – Γιώτα Αλεξάνδρου 

βιβλία για το βαφτιστήρι_2
Εκδόσεις Μίνωας

Η συγγραφέας Γιώτα Αλεξάνδρου βρίσκει την αφορμή σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα για να μάθει στα παιδιά το δικαίωμα της επιλογής. Είναι πλέον πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς ότι έχουν το δικαίωμα να πουν “όχι” σε όσα τα κάνουν να αισθάνονται άβολα. Σε μία περίοδο που τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν το δικαίωμα που έχουν τα ίδια στο σώμα του, ένα τέτοιο βιβλίο μοιάζει απαραίτητο.

Για να ενωθούμε, θ’ ανακατευτούμε – Laurent Cardon

βιβλία για το βαφτιστήρι_4
Εκδόσεις Ίκαρος

To συγκεκριμένο βιβλίο έχει βραβευτεί επανειλημμένα κι έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες. Μέσα από αυτή την “ιστορία για κότες” τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν αξίες όπως ο διάλογος και η δημοκρατία. Αν, λοιπόν, το βαφτιστήρι σου είναι από 5 ετών και άνω, τότε θα αγαπήσει αυτό το βιβλίο.  Είναι επίσης μία καλή αφορμή για να μάθει πώς μπορεί να αποτελεί μέρος ενός συνόλου χωρίς να χρειάζεται να χάνει την ατομικότητά του.

featured image:  Josh Applegate