Εάν έχεις δέρμα με τάση ακμής, τότε ίσως γνωρίζεις πολύ καλά τον «αγώνα» για να καλύψεις σπυράκια, ουλές και ακμή. Σου έχουμε ετοιμάσει έναν step by step οδηγό, για να καλύψεις τα σπυράκια και τα σημάδια της ακμής, δίνοντας ένα μοναδικό air-brushed φινίρισμα στο πρόσωπό σου.

Βήμα 1: Προετοιμασία και priming

Ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα για να αποτρέψει την υπερβολική έκκριση λιπαρότητας. Άφησε στην άκρη τις βαριές κρέμες, επίλεξε μια ελαφριά φόρμουλα και εφάρμοσε την σε όλο το πρόσωπό σου. Αυτό θα λειτουργήσει ως βάση για το υπόλοιπο του μακιγιάζ. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα primer κατάλληλο για την επιδερμίδα σου και με βάση το αποτέλεσμα που θέλεις π.χ. με blurring effect.

Βήμα 2: Κάλυψε

Πάρε μια γενναιόδωρη ποσότητα του αγαπημένου σου concealer και εφάρμοσε το πάνω από τα σπυράκια σου σε ένα σχήμα «Χ» χρησιμοποιώντας είτε ένα καθαρό πινέλο είτε μια μπατονέτα. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο ή μια μπατονέτα είναι να αποφύγεις τη μεταφορά μικροβίων. Ενώ το μοτίβο «Χ» εξασφαλίζει αρκετή κάλυψη χωρίς να φαίνεται ασταθές το σημείο. Στη συνέχεια, κάνε ταμποναριστές κινήσεις με το προϊόν απαλά πάνω από κάθε σπυρί χρησιμοποιώντας τον παράμεσο σου για καλύτερο αποτέλεσμα.

Βήμα 3: Απομάκρυνε την εξτρά ποσότητα

Ακριβώς όπως απομακρύνεις το υπερβολικό κραγιόν μετά την εφαρμογή του, πρέπει να κάνεις το ίδιο και με το concealer σου. Άφησε το να καθίσει για ένα λεπτό περίπου και στη συνέχεια, πάρε ένα καθαρό χαρτί και αφαίρεσε απαλά την περίσσεια ποσότητα. Αυτό θα σου δώσει ένα πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4: Η ώρα του foundation

Ήρθε η ώρα για το foundation σου. Άπλωσε το προϊόν με πινέλο με φορά από το εσωτερικό του προσώπου προς τις ρίζες των μαλλιών. Αυτό θα προσφέρει εξαιρετική κάλυψη και θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα «μπαλωμάτων», δίνοντάς σου ένα air brushed φινίρισμα.

Βήμα 5: «Κλείδωσε» το αποτέλεσμα με πούδρα ή lasting fix

Μετά το foundation, είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι όλα όσα έχεις κάνει θα παραμείνουν στη θέση τους, ειδικά εάν έχεις λιπαρό δέρμα. Χρησιμοποίησε μια διάφανη loose powder και άπλωσε τη χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να βεβαιωθείς ότι όλα αναμειγνύονται όμορφα στο δέρμα σου. Εναλλακτικά μπορείς να ολοκληρώσεις με το Glass Finishing Spray της Maybelling για να δώσεις μια φυσική λάμψη και το glass-skin εφέ.