Αυτή η συνταγή για παγωμένο καφέ με γάλα βρώμης και φράουλα είναι από τον Toluwani Gbalajobi, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του The Kitchen Conversation.

Έχει μια απλή βάση παγωμένου καφέ αναμεμειγμένο με αφρώδες γάλα φράουλας για να το συμπληρώνει. Μπορείς να το φτιάξεις με βατόμουρα, σμέουρα ή οποιοδήποτε άλλο από τα αγαπημένα σου φρούτα.

Τι θα χρειαστείς: 

⅓ φλιτζάνι λυοφιλοποιημένες (Freeze dried) φράουλες

½ φλιτζάνι γάλα βρώμης

πάγος

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι βανίλιας χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

1½ φλιτζάνι παγωμένος καφές

Πώς θα το φτιάξεις: 

1. Πρόσθεσε τις λυοφιλοποιημένες φράουλες στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. 2. Πρόσθεσε το γάλα βρώμης στις φράουλες και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. (Για μια αφρώδη υφή, ζέστανε το γάλα για 30 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε το με τις φράουλες χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό εργαλείο.) 3. Σε ένα μεγάλο φλιτζάνι, πρόσθεσε τον πάγο και το σιρόπι βανίλιας. Ρίξε μέσα τον παγωμένο καφέ. 4. Γέμισε τον καφέ με το γάλα φράουλας και ανακάτεψε τα όλα μαζί. 5. Πιες και απόλαυσε!