Πριν γίνει γνωστός ο Joseph Szabo ως φωτογράφος, υπήρξε δάσκαλος στο Malverne High School του Long Island. Εκεί, τις πρώτες ημέρες στην δουλειά του κατάλαβε πως για να μπορέσει να έχει την προσοχή των μαθητών του θα χρειαζόνταν κάτι ιδιαίτερο και πρωτοποριακό. Έτσι, έφερε την φωτογραφική του κάμερα στην τάξη.

“Ποτέ μου δεν είχα κάποια ατζέντα με τις φωτογραφίες μου. Ποτέ δεν ήθελα να βγάλω χρήματα από αυτό γιατί απλά ήθελα να μπορώ να συνδέομαι με τους νέους ανθρώπους και πιστεύω πως και οι φωτογραφίες μου είναι τόσο αυθεντικές ώστε οι άνθρωποι γύρω μου να ταυτίζονται με αυτές,” δήλωσε ο Joseph στο Huck Magazine. Προσπαθούσα συνεχώς να πιάσω τις πολύ προσωπικές στιγμές τους με έναν ειλικρινή τρόπο έτσι ώστε να τους δείξω ακριβώς τι κάνουν. Μπορεί να κάθονταν στα σκαλιά του σχολείου και να κάπνιζαν ένα τσιγάρο ή να άραζαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο λέγοντας  πως ‘Αυτή είναι η τελευταία ημέρα στο σχολείο και δεν θα ξανάρθω ποτέ!’ Μπορεί να πηδούσαν στον αέρα από την χαρά τους γιατί ένιωθαν την μουσική που άκουγαν ή να κάπνιζαν στην Jones Beach.”

“Όλες αυτές οι στιγμές σημαίνουν τόσα πολλά για εμένα. Με βοήθησαν να καταλάβω τους ανθρώπους γύρω μου και να αποκτήσω μια ιδιαίτερη σύνδεση μαζί τους όσο τα χρόνια περνούσαν. Ελπίζω μόνο να σημαίνουν κάτι και για εκείνους.”

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Joseph Szabo τη δεκαετία του 1970s μιας επαναστατικής εφηβείας. 

Πηγή: BoredPanda.com