Τι κι αν το 'Joey doesn't share food' σε χαρακτηριζει;

Αν ήσουν fan της σειράς FRIENDS, κατά πάσα πιθανότητα ο Joey να ήταν ο αγαπημένος σου ήρωας(εμένα πάντως ήταν). Κι αν ήταν όντως, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμάσαι την παρακάτω φράση . “Joey doesn’t share fooooooooood” που έλεγε γεμάτος αγανάκτηση κάθε φορά που τσιμπολογούσαν από το πιάτο του. Νομίζω πως έχεις καταλάβει που το πάω, σωστά; Ναι, τώρα πια μπορώ να πω με σιγουριά πως έχω ένα κοινό χαρακτηριστικό με τον Joey, δεν μου αρέσει να παίρνουν φαγητό μέσα από το πιάτο μου.

Όχι όχι, μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Φυσικά και δεν έχω θέμα με το να μοιράζομαι, φυσικά και είμαι από τους ανθρώπους που θα σου δώσουν απλόχερα ότι έχουν και θα μοιραστούν και το φαγητό τους μαζί σου. Αλλά, (δώσε προσοχή εδώ) αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει να προσφέρει ή να μοιράζεται. Εδώ μιλάμε γι’ αυτή την κακή συνήθεια που έχουν ορισμένοι να τσιμπάνε φαγητό από το πιάτο των άλλων. Δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο που το κάνουν αυτό, ειλικρινά.

Βγαίνεις με τον κολλητό, το φίλο σου, το σύντροφό σου, λίγη σημασία έχει, τον ρωτάς τι τραβάει η όρεξή του και σου λέει πίτσα. Φτάνει λοιπόν η στιγμή που φτάνει η πίτσα ΤΟΥ και το πιτόγυρό ΣΟΥ στο τραπέζι και στα πρώτα κιόλας λεπτά κάνει τη λάθος κίνηση. Απλώνει το χέρι και τσιμπάει μια πατάτα. Και μετά από λίγο και μια δεύτερη. Η ντομάτα βλέπεις παραείναι light για τα γούστα του οπότε περιορίζεται μόνο σε κρέας και πατάτες.

Κάτι γίνεται εκείνη τη στιγμή στον εγκέφαλο σου, έτσι δεν είναι; Ή μόνο στον δικό μου γίνεται; Γιατί βρε αδερφέ να τσιμπήσεις από το πιάτο μου; Πίτσα δεν είπες ότι σου μύρισε; Περιορίσου λοιπόν στα μανιτάρια σου και άσε το πιτόγυρό μου ήσυχο, δεν καταλαβαίνεις πόσο ενοχλητικό είναι; «Να δοκιμάσω λίγο;» και πριν απαντήσεις έχει βρεθεί το πιρούνι του στο πιάτο σου. Όχι να μην δοκιμάσεις, προχθές που τρώγαμε φακές στη μάνα μου, δεν ήθελες να δοκιμάσεις. Γιατί, αν έχεις παρατηρήσει αυτό συμβαίνει με όλα τα ανθυγιεινά, ξέρεις, αυτά με τα πολλά λιπαρά και τις αμέτρητες θερμίδες, πίτσες, καρμπονάρες κλπ κλπ. Στα ρεβίθια και τα μπρόκολα δεν δίνουν σημασία, όπως είναι λογικό.

Και τέλος πάντων για να μην παρεξηγηθώ(αν δεν έχω ήδη παρεξηγηθεί) αφού βλέπετε όλοι εσείς ότι στραβώνουμε όταν τσιμπολογάτε από το πιάτο μας, κόψτε αυτή τη συνήθεια. Ή έστω να το κάνετε όταν το μενού έχει μελιτζάνες παπουτσάκια ή κάνα μπακαλιάρο σκορδαλιά, όχι όταν τρώμε όλα αυτά τα ανθυγιεινά που μας κάνουν ευτυχισμένους. Αφήστε μας να τα απολαύσουμε με την ησυχία μας!