Ενώ ακόμη δεν έχουμε καλά καλά ησυχάσει από όσα έγιναν στην τρίτη σεζόν του Killing Eve, κυκλοφόρησαν τα νέα ότι η Jodie Comer θα συμμετέχει σε μία νέα παραγωγή του BBC. Μαζί της κι άλλοι 11 μοναδικοί ηθοποιοί.

Η σειρά μονολόγων με τίτλο Talking Heads είχε κάνει την original πρεμιέρα της το 1988 στο BBC. Οι μονόλογοι αυτοί γράφτηκαν από τον θεατρικό συγγραφέα Alan Bennett για την τηλεόραση. Περιττό να πούμε ότι κάτι τέτοιο εκείνη την εποχή είχε απασχολήσει πολύ. Τότε κυκλοφόρησαν δύο σειρές μονολόγων με 6 επεισόδια η καθεμιά. Μπορεί το κάθε επεισόδιο να είχε μία ξεχωριστή υπόθεση, τα περισσότερα όμως μοιράζονταν έναν κοινό άξονα. Οι  επαναλαμβανόμενες θεματολογίες περιλαμβάνουν τον θάνατο, τη μοναξιά, τη θλίψη κ.λπ. Γι’αυτό κι εκεί στο BBC αποφάσισαν ότι τώρα ήταν η καταλληλότερη εποχή για να ξαναφέρουν στις οθόνες μας το Talking Heads.

Η πανδημία κράτησε για λίγο πίσω πολλές προγραμματισμένες παραγωγές του BBC

Το Talking Heads, όμως, γυρίστηκε τηρώντας όλα τα μέτρα στο στούντιο. Οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι δεδομένων των συνθηκών, το κοινό θα εκτιμήσει καθετί καλοφτιαγμένο, όπως αυτή η ανθολογία. Σε αυτό το remake, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξαναδούν 10 από τους μονολόγους του Bennett. Μαζί με αυτές προστέθηκα και δύο σύγχρονες προσθήκες.

Όσο για τους ηθοποιούς που απαρτίζουν το καστ, τώρα που ηρεμήσαμε λίγο για την Jodie Comer, μπορούμε να μιλήσουμε και για τους υπόλοιπους. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Martin Freeman που είδαμε και στο Sherlock Holmes και η Imelda Staunton που αναμένεται να προστεθεί και στο καστ του The Crown. Στα highlights βρίσκεται και η Kristin Scott Thomas που μετά από τόσους ρόλους στο βιογραφικό της, έρχεται με έναν μονόλογο στο Talking Heads. Όπως και να’χει, η ανθολογία αυτή θυμίζει πολύ τις καραντινάτες μέρες που περάσαμε και αυτές που κάποιοι ακόμα περνούν. Το ιδιαίτερο είναι το χιούμορ που διαθέτουν -μαύρο τις περισσότερες φορές- και μία αλλιώτικη οπτική για την καθημερινότητα.

featured image: dailymail.co.uk