Σε αυτό το σημείο να έρθω να δώσω την εξήγηση πως το HJNTIY σημαίνει He’s just not that into you.

Ειτε ghosting, ειτε benching, το αποτελεσμα ειναι παντα JHNTIY Savoir Ville

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μιλούσαμε για το benching, το επόμενο level του ghosting. Όμως η “Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως”, οπότε να ξαναπούμε πως benching είναι όταν παίζεις σε μια ομάδα από τον πάγκο. Κοινώς, δεν παίζεις αλλά βλέπεις το αγόρι να παίζει κανονικά μπαλίτσα με τις υπόλοιπες παίκτριες αλλά περιμένει να περιμένεις. Όταν όλη η επικοινωνία σας είναι σε τόσο χαμηλή συχνότητα που ξεχνιέσαι μερικές φορές και νομίζεις ότι δεν ενδιαφέρεται μα ξαφνικά, ping. Τι θα κάνεις σήμερα; Και πάλι από την αρχή.

Με αυτό το κείμενο λοιπόν, δικαιώθηκα για ακόμη μια φορά σε όλους μου τους φίλους που λένε ότι δεν κάνω ποτέ τίποτα για να δείξω στον άλλον ότι γουστάρω και εγώ. Πολύ απλά γιατί αν κάποιος σε θέλει, θα σου στείλει. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις. Ή θα σε πάρει τηλέφωνο. Ή θα σου στείλει ένα βιντεάκι από τους Απαράδεκτους. Όπως και να χει, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Που σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να το καταλάβεις. Όπως ελπίζουμε να καταλάβεις αν δεν σε γουστάρει. Γιατί ποτέ κανένας μεγάλος και έντονος έρωτας δεν ξεκίνησε από κάποιον που αγνοούσε το κορίτσι για μερικές εβδομάδες και μετά μερικές ακόμη. Φαντάσου αν ο Ρωμαίος άφηνε την Ιουλιέτα να περιμένει τρεις εβδομάδες και μετά μια μέρα να της έστελνε ένα μεθυσμένο περιστέρι να της λέει “Ωπ”. Αυτό.

Η ψυχρή, σκληρή αλήθεια που κανείς δεν θέλει να ακούσει, να πιστέψει και στην συνέχεια, να δεχτεί είναι μία. Δεν είναι ότι έχει πολύ δουλειά αυτή την εβδομάδα, ούτε ότι έχασε το τηλέφωνό του στον δρόμο για το σπίτι. Απλώς δεν σε γουστάρει. Δεν του κάνεις το κλικ, τελικά του βγήκε καλύτερα η φάση με την Χριστίνα; Δεν ξέρω. Πάντως σημασία έχει πως για κάποιο λόγο δεν θέλει να είναι μαζί σου. Ακόμη και αν αυτός ο λόγος είναι το πολύ ώριμο “γιατί έτσι”, ακόμη και αν είσαι παραπαραπαραπολυκαλη για αυτόν.

Ας κάνουμε λίγο ένα πείραμα μαζί. Σκέψου όλους εκείνους με τους οποίους έχεις βγει ραντεβού. Τώρα χώρισέ τους σε δύο κατηγορίες: αυτούς που κατέληξαν να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ραντεβού και αυτούς που δεν άρπαξαν το σίδερο την ώρα που έβραζε (#κανενανοημα). Με το που τους κατηγοριοποιήσεις, δεν θα αργήσεις να βρεις τις διαφορές στον τρόπο επικοινωνίας των μεν και των δε. Γιατί έχεις καθαρό μυαλό και όλες οι παραπάνω (ανθρώπινες) σχέσεις έχουν φτάσει στο τέλος τους. Και ας μην άρχισαν ποτέ μερικές.

Επίσης, είναι πάρα πολύ εύκολο να καταλάβεις πότε κάνουν bench κάποιον, αν αυτός ο κάποιος δεν είσαι εσύ. Σκέψου μόνο όλες τις φορές που είπες σε κάποια φίλη σου πως ήρθε η ώρα να αφήσει κάτι που την έχει αφήσει στον πάγκο καιρό. Κοιτώντας το κινητό της, ξέροντας ότι τίποτα δεν θα δουλέψει όπως θα ήθελε γιατί απλώς δεν την γουστάρει. Όχι όσο θα ήθελε εκείνη τουλάχιστον. Τώρα σκέψου πόσες φορές ήσουν στη θέση της. Και θα είσαι. Γιατί ο Δημήτρης, “αγόρασε καινούργια καφετιέρα” και πραγματικά, θέλεις να πας να πιεις καφέ. Πόσο λάθος, Θεέ μου.

Φαντάσου όμως, να ήθελες μόνο να περνάς καλά, να μην περιμένεις κανένα μήνυμα και όταν νιώθεις ότι είσαι στον πάγκο να μην σε νοιάζει γιατί είναι και εκείνος στον δικό σου. Φαντάσου το μόνο για λίγο. Πόσο ήρεμοι θα ήταν οι άνθρωποι αν συνέβαινε αυτό; Πόσο στην ίδια σελίδα θα ήταν το κάθε όχικαιπολυ ζευγάρι.

Γι’ αυτό και εσύ, κάθε φορά που θα βρίσκεις τον εαυτό σου τον πάγκο, αφού δεχτείς το ότι ο τύπος απλώς δεν σε γουστάρει, χαλάρωσε και σκέψου πόσο πιο ωραία θα νιώθει εκείνος στον δικό σου πάγκο. Να σε βλέπει να παίζεις μπάλα και να περιμένει, χωρίς να ξέρει ότι περιμένει. Γιατί απλώς δεν γουστάρεις ούτε εσύ.