Το πρώτο trailer της ταινίας που είναι αφιερωμένη στη ζωή της Aretha Franklin κυκλοφόρησε. Αναπόφευκτα, εμείς από χθες έχουμε τέρμα το Respect στα ηχεία.

Δε χρειάζονται πολλά για να αποδείξει κανείς την καταλληλότητα της Jennifer Hudson για το ρόλο της Aretha Franklin. Τη βάζεις απλά να τραγουδήσει αυτό το χαρακτηριστικό κομμάτι και τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι η ίδια η Aretha Franklin διάλεξε να την υποδυθεί στη ταινία η Hudson. Αυτό το αποκάλυψε η τελευταία όταν πια τα γυρίσματα της ταινίας είχαν ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

Στην ταινία, δε θα δούμε μόνο τη μουσική καριέρα της Franklin, αλλά και τον ακτιβισμό της υπέρ των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στα μάτια των άλλων, η Aretha Franklin είχε δύο βασικά μειονεκτήματα για να εξελιχθεί ως τραγουδίστρια: ήταν μαύρη και γυναίκα. Εκείνη αποφάσισε ότι δε θα αφήσει τίποτα από τα δύο να την εμποδίσει. Όπως έδειξε η ιστορία, τα κατάφερε. Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας γκόσπελ στην εκκλησία μέχρι τη στιγμή που έδινε παραστάσεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, η Aretha παρέμεινε πιστή στα πιστεύω της. Γι’αυτό άλλωστε τα κομμάτια της ‘Respect‘ και ‘A Natural Woman’ έγιναν πλέον ύμνοι στους αγώνες για τα δικαιώματα των μαύρων και των γυναικών. Με βάση αυτό, όντως δε θα υπήρχε καταλληλότερη στιγμή να ανακοινωθεί ένα biopic αφιερωμένο στη ζωή, την καριέρα και το έργο της Aretha Franklin. Η ίδια έφυγε από τη ζωή το 2018, ωστόσο μέχρι τελευταία στιγμή ήταν στο πλάι όλων όσων διεκδικούσαν τα αυτονόητα.

Στην ταινία επίσης συμμετέχει ο Marlon Wayans, τον οποίο μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει σε σοβαρούς ρόλους, ωστόσο του πηγαίνουν πολύ. Εδώ υποδύεται τον Ted White, μάνατζερ και πρώτο σύζυγο της Franklin. Στο μεταξύ, ο Forest Whitaker μαζί με την Audra McDonald υποδύονται τους γονείς της τραγουδίστριας, C.L. Franklin και Barbara Franklin.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: η Jennifer Hudson θα είναι σίγουρα υποψήφια στα επόμενα βραβεία Όσκαρ στην κατηγορία leading actress, κι αυτό δε χωράει αμφιβολία. Η ίδια έχει μάλιστα ήδη ένα βραβείο Όσκαρ στο βιογραφικό της ως supporting actress για την ταινία Dreamgirls. H επιλογή της Franklin θα τη δικαιώσει και τα βραβεία που θα έρθουν θα είναι η απόδειξη.

featured image: collider.com