Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποια μουσικό να θέλει να αφήσει το στίγμα της και στη λογοτεχνία. Η Janelle Monáe ανακοίνωσε το πρώτο της εγχείρημα στο λογοτεχνικό κόσμο με τίτλο The Memory Librarian: And Other Stories from Dirty Computer. Πρόκειται για μία συλλογή μικρών ιστοριών που εμπνέεται από το περιεχόμενο του δίσκου της Dirty Computer.

Στο The Memory Librarian υπάρχουν ιστορίες της Janelle Monáe αλλά και γυναικών που η ίδια αγαπά και θαυμάζει

Για χρόνια, κάθε απόπειρα της Janelle Monáe στη δισκογραφία, θύμιζε καλοστημένη λογοτεχνική συνταγή. Η ίδια μέσα από τη μουσική και τους δίσκους της έλεγε πάντοτε ιστορίες. Μέσα από το Dirty Computer, που κυκλοφόρησε το 2018, θέλησε να ενθαρρύνει κάθε άτομο εκεί έξω να είναι περήφανο για την ταυτότητα και τη σεξουαλικότητά του, ανεξάρτητα από τα όσα λέγονται γύρω του. Με αυτό ακριβώς το πνεύμα συνεχίζει και στις μικρές ιστορίες που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη νέα χρονιά.

Το βιβλίο θα αγγίξει πολλές και διαφορετικές πτυχές του δίσκου. Αυτές αφορούν μεταξύ άλλων την ελευθερία, την αγάπη, τα queer άτομα, το χρώμα. Πρόκειται για θέματα που από πολύ νωρίς διαμόρφωσαν τη μουσική της Janelle Monáe. Όπως ανέφερε μάλιστα η ίδια, η επιστημονική φαντασία και ο αφρο-φουτουρισμός ήταν τα δύο πράγματα που έδιναν για χρόνια τροφή στη φαντασία της. Τώρα της δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσει περισσότερο αυτά τα δύο πεδία και να πει ιστορίες με τις οποίες θα ταυτιστούν πολλά άτομα εκεί έξω.

Για την Janelle Monáe είναι μόνο η αρχή

Τώρα που κατάφερε να κάνει ένα από τα μεγαλύτερά της όνειρα, πραγματικότητα, δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο κόσμος της Wondaland, του κόσμου που εκείνη έχει χτίσει πίσω από τα δημιουργήματά της, συνεχώς θα επεκτείνεται. Η κυκλοφορία του βιβλίου θα γίνει τον Απρίλιο του 2022 και θα συνοδευτεί από συζητήσεις και online πάνελ με τις υπόλοιπες συμμετέχουσες συγγραφείς.