Μπορεί να έφυγε από την ζωή το 1955, αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα για την σύγχρονη τεχνολογία. Ο James Dean θα βρίσκεται κανονικά στο καστ της ταινίας Finding Jack που θα κυκλοφορήσει περίπου σε έναν χρόνο από τώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο να συμβαίνει. Τα ίδια λέγαμε όταν είδαμε την Carrie Fisher στο Star Wars ή όταν -ευτυχώς- κυκλοφόρησε το Fast & Furious με τον Paul Walker. Τότε δεν μπήκαμε στη διαδικασία καν να σκεφτούμε αν είναι για καλό ή όχι η τόση τεχνολογική παρέμβαση. Μας αρκούσε που βλέπαμε ξανά στην οθόνη τους αγαπημένους μας ηθοποιούς. Κι ας ξέραμε την αλήθεια.

Τα νέα όμως για τον James Dean έλαβαν και τα αρνητικά τους σχόλια. Ο Chris Evans για παράδειγμα εξέφρασε στο Twitter την έντονη αντίθεση του με αυτό. Να μην θυμηθούμε τώρα το ολόγραμμα του Tupac στο Coachella πριν μερικά χρόνια. Τότε δεν ήταν τόσο εκνευριστική η τεχνολογία; Όπως και να έχει το πλάνο είναι ένα και πρόκειται να γίνει. Η ταινία θα πραγματεύεται τον πόλεμο στο Βιετνάμ και έναν στρατιώτη με τον σκύλο του. Ο James Dean σε όλο αυτό δεν θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα βρίσκεται κάπου εκεί γύρω.

Ένας James Dean αλά CGI ξανά στις οθόνες μας
hollywoodreporter.com

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η οικογένεια του είναι απόλυτα σύμφωνη με αυτό, εφόσον δεν προσβάλει με κάποιον τρόπο τη μνήμη του. Θα χρησιμοποιηθούν πλάνα και φωτογραφίες του από τις τρεις ταινίες του για να δημιουργηθεί αυτός ο χαρακτήρας μέσα στην ταινία. Η οικογένεια του, μάλιστα, θεωρεί πως αυτή είναι η τέταρτη του ταινία, αυτή που δεν πρόλαβε να κάνει όσο ζούσε. Για εκείνους έτσι είναι απλά η συνέχεια της καριέρας του.

Τώρα για το δεοντολογικό κομμάτι της υπόθεσης, πολύς χαμός για το τίποτα. Το CGI είναι μια διαδεδομένη τεχνική που χρησιμοποιείται καθημερινά σε ταινίες και σειρές. Δεν αργεί η μέρα που θα δούμε ολόγραμμα της Amy Winehouse να δίνει μια συναυλία ή νέα ταινία της Audrey Hepburn. Τέτοιο ενθουσιασμό και ελπίδες εκφράζουν και οι δημιουργοί της ταινίας με τον James Dean. Πόσο κακό τελικά μπορεί να μας κάνει;

Featured Image: thegentlemansjournal.com