Σίγουρα τα τελευταία δυο χρόνια χαζεύοντας στο Instagram έχει πέσει το μάτι σου σε αυτό το κρυστάλλινο εργαλείο, το Jade Roller. Θα το βρεις σε πολλά χρώματα είτε με έναν μόνο κυλινδρικό κρύσταλλο είτε μαζί με έναν ακόμη μικρότερο. Δεν έχει όμως σημασία γιατί η χρήση του είναι η ίδια ανεξάρτητα με την εκδοχή που θα διαλέξεις.

Η εφαρμογή του Jade Roller στην περιποίηση του προσώπου έχει τις ρίζες του στις τελετουργίες ομορφιάς της Αρχαίας Κίνας. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες πίστευαν πως ο κρύσταλλος Jade είχε σχεδόν μαγικές επουλωτικές ιδιότητες. Μερικές από τις διάσημες και πιστές στο Jade-Rolling είναι η Kim Kardashian, Victoria Beckman και Marianne Hewitt.

Byrdie

Ποια είναι τα οφέλη αυτού του Jade Roller στη ρουτίνα της περιποίησης σου;

Ρολάροντας από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω κάνεις στην ουσία ένα λεμφικό μασάζ στο πρόσωπο σου. Αυτό με τη σειρά του ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να φαίνεται το δέρμα πιο ζωντανό και λαμπερό. Παράλληλα συμβάλει στο γνωστό Lemphic Drainage. Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποσυμφόρηση της λέμφου, του υγρού που κυκλοφορεί στο σώμα μας. Βοηθά στο να αποβάλλει ο οργανισμός τα απόβλητα και τις τοξίνες από τους ιστούς του. Η αποσυμφόρηση στοχεύει και στην αντιμετώπιση του πρηξίματος. Για παράδειγμα μετά από μια βραδιά κατανάλωσης αλκοόλ όπου το πρόσωπο μας φαίνεται πιο φουσκωμένο και ταλαιπωρημένο. Ένα tip μάλιστα για μέγιστη ανακούφιση και τόνωση είναι να έχεις το Jade Roller στο ψυγείο για μερικά λεπτά πριν το χρησιμοποιήσεις.

Τέλος, ένα ακόμα συν είναι πως τα προϊόντα περιποίησης απορροφώνται καλύτερα και βαθύτερα στο δέρμα κατά τη διάρκεια του Jade Rolling. Οπότε να θυμάσαι πως πρώτα απλώνεις ένα serum η το αγαπημένο σου έλαιο και παράλληλα με τη χρήση του roller, αυτά θα απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά.

Τα αποτελέσματα της χρήσης αυτού του πολύ όμορφου, και ιδανικού για selfies, beauty gadget φαίνονται σχεδόν αμέσως με τη διαφορά πως όσο πιο τακτικά το χρησιμοποιείς τόσο η επιδερμίδα σου θα διατηρείται λαμπερή και φρέσκια. Οπότε βάλε την αγαπημένη σου σειρά στο Netflix, άπλωσε το βραδινό σου serum και χρησιμοποίησε το Jade Roller σου παράλληλα!

Δες ακόμα:

5 nail artists που θα θέλεις να ακολουθήσεις στο Instagram


featured image: bareminds.de