Αναμφισβήτητα, το 2019 ήταν η χρονιά του Jack Savoretti!  Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της γενιάς του και λίγοι είναι εκείνοι που δεν ξέρουν το όνομά του. Ειδικά όταν κάποιος ακούει για πρώτη φορά τα τραγούδια του, η μοναδικότητα της φωνής του τον μαγνητίζει. Παρόλα αυτά φαίνεται να μην γνωρίζουμε αρκετά πράγματα για εκείνον, μιας και δε δίνει συχνά συνεντεύξεις.

Για αυτό παρακάτω θα βρεις 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Jack Savoretti

  1. Ο ίδιος έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι το αγαπημένο του τραγούδι είναι το «Candlelight» . Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψε γι’ αυτό και έγινε το τραγούδι που καθοδήγησε τα πάντα στη μετέπειτα πορεία του.
  2. Το πραγματικό του όνομα είναι Giovanni “Jack” Savoretti, και αποκαλύπτει την Ιταλική του καταγωγή. Έχει επίσης ρίζες από τη Γερμανία και τη Πολωνία. Παρόλα αυτά μεγάλωσε στο Λονδίνο.
  3. Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου το 1983 και στα 16 του συνειδητοποίησε ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει όλη του τη ζωή.
  4. Η σύζυγός του είναι η ηθοποιός Jemma Powell.
  5. Ο τίτλος του δίσκου Singing To Strangers προήλθε από την κόρη του. Όταν τη ρώτησαν τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς της, εκείνη απάντησε: «Δεν ξέρω, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και τραγουδάει σε αγνώστους».
  6. Μια από τις αγαπημένες του τραγουδίστριες είναι η Monica. Φυσικά το ταλέντο της έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα και εκείνο το τραγούδι που ξεχωρίζει ο Jack είναι το Secret in the Dark.
  7. Έχει συνεργαστεί με έναν από τους μεγαλύτερους θρύλους της μουσικής, τον Bob Dylan. Αντίστοιχα και η Kylie Minogue, αν μη τι άλλο ξέρει να επιλέγει παρτενέρ στα ντουέτα της βλ. Nick Cave, Robbie Williams…
  8. Μέχρι σήμερα έχει 6 δικά του άλμπουμ, από το 2007 που άρχισε να γίνεται και γνωστός.
  9. Διαθέτει μια φυσική ποιητική φλέβα και ήταν αυτή που τον έσπρωξε στη μουσική, καθώς ήταν σαφές πως θα είχε μεγαλύτερο ακροατήριο ως μουσικός παρά ως ποιητής.
  10. Ως τραγουδοποιός σε ηλικία 20 ετών, ο Savoretti γρήγορα συνειδητοποίησε ότι οι άνθρωποι γύρω του δεν μοιράζονταν το όραμά που θα ήθελε για τα τραγούδια του. Αντί λοιπόν, να παίξει αυτό το παιχνίδι, προτίμησε να παλέψει με τον τρόπο που εκείνος ήθελε. Έτσι κέρδισε την καλλιτεχνική του ελευθερία, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς.

Ο Jack Savoretti έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία τον επερχόμενο χειμώνα. Έχοντας πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό ραδιόφωνο όλη τη χρονιά, ο αγαπημένος πλέον, του ελληνικού κοινού θα βρεθεί μαζί με την μπάντα του το Σάββατο 21 Μαρτίου στην «Ιερά Οδό»!

Featured image: facebook.com/Jacksavoretti