Όλοι λίγο πολύ έχουμε τις ευαίσθητες στιγμές μας. Κάποιοι λιγότερο, κάποιοι περισσότερο. Είναι όμως κι αυτό το ζώδιο, ο Ιχθύς, ο οποίος το τερματίζει.

Αρχικά πρόκειται για ζώδιο του νερού. Χαρακτηριστικά του νερού είναι το πάθος για τη δημιουργική ενασχόληση και η ευαισθητοποίηση σε ό,τι αφορά ανθρώπους ή πράγματα για τα οποία νοιάζεται. Ο Ιχθύς αντιμετωπίζει μια αντίφαση. Προσπαθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι ο εαυτός του. Να νιώθει καλά με τις επιλογές του και περήφανος με όσα καταφέρνει. Από την άλλη όμως, δεν είναι το πιο κοινωνικό ζώδιο και έτσι πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερα εσωστρεφής. Αυτό δημιουργεί ένα στρες, το οποίο οι άλλοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν απαραίτητα.

Γιατί είναι τόσο ευαίσθητος ο Ιχθύς;

Θέλει να βοηθάει τους πάντες

Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να φέρει τη χαρά στους γύρω του. Είτε μικρό είτε μεγάλο, το πρόβλημά σου θα γίνει και δικό του. Θα βοηθήσει τον άλλον πάση θυσία. Ιδιαίτερα αυτούς που αγαπά, τα πολύ κοντινά του πρόσωπα. Είναι υπερβολικά δοτικός και συνήθως οι άνθρωποι τείνουν να στηρίζονται πάνω του. Γι’αυτό είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος εάν έχεις κάποιον Ιχθύ στη ζωή σου. Ο ίδιος όμως, πολλές φορές ζορίζεται να κάνει αυτό που επιθυμούν οι άλλοι, και καμιά φορά ξεχνάει να βάλει τα “θέλω” του σε προτεραιότητα.

Διαβάζει σωστά τους ανθρώπους

Με λίγο chit chat, ο Ιχθύς καταλαβαίνει με τι είδους άνθρωπο έχει να κάνει. Το αρνητικό σε αυτό έγκειται στο ότι εάν παρατηρήσει κάποιον που δεν είναι όπως παρουσιάζεται, θα κλειστεί στον εαυτό του, παρά θα δείξει ότι ξέρει κάτι παραπάνω. Αυτό είναι ένα έξτρα βάρος για τον ίδιο.

Δεν αντιμετωπίζει άμεσα τα προβλήματα

Ο Ιχθύς, μόλις εντοπίσει κάποια αναποδιά στη ζωή του, δε θα έχει άμεση αντίδραση. Θα καθυστερήσει να το καταλάβει ή να το παραδεχτεί στον εαυτό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναβλητικότητα σε σημαντικά θέματα, που του επιφέρουν αργότερα άγχος και πίεση. Όταν έρθει η στιγμή που αποφασίζει να λύσει τα προβλήματά του και να ξεπεράσει τα εμπόδια, νιώθει πνιγμένος.

Featured photo: www.gettyimages.com