Ονομάζομαι Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης και είμαι ιδιοκτήτης του "It's a MAN's Class". Το "It's a MAN's Class" είναι ένα personal style website, το οποίο αφορά κυρίως στο dandy style και lifestyle. Η αγάπη μου για τη μόδα και το design, εκφραζόμενη, κυρίως, μέσα απο τον τρόπο ζωής μου, έγινε το μέσο ώστε να δημιουργήσω έναν καινούριο "κόσμο" γεμάτο χρώματα, αρώματα, υλικά, τοποθεσίες, αλλά κυρίως αγάπη για το όμορφο. Θα μπορούσα να πω πως το "It's a MAN's Class" είναι ένα manual για "κυρίους" που σέβονται τον εαυτό τους. Καλωσήλθατε στο ταξίδι μου.

Θα έχετε πιθανότατα προσέξει πως το It’s a MAN’s Class λατρεύει τα λευκά πουκάμισα. Τα λευκά πουκάμισα αποπνέουν φινέτσα και κομψότητα, ενώ είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση. Ένα λευκό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί τόσο στη δουλειά, όσο και σε ένα πολύ επίσημο κάλεσμα. Ένα ένδυμα το οποίο ταιριάζει σε σχεδόν κάθε ενδυματολογικό σύνολο και προσδίδει φρεσκάδα, αλλά ταυτόχρονα κύρος στην εμφάνισή μας.

Έχοντας πλήθος επιλογών, φορώντας κυρίως λευκό πουκάμισο, μπορούμε να διαφοροποιήσουμε την εμφάνισή μας, ανάλογα την περίσταση και τη διάθεση. Το είδος και το μέγεθος του κολάρου, το στυλ, το ύφασμα, τα κουμπιά και τα αξεσουάρ είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν ένα λευκό πουκάμισο μοναδικό.

It's a MAN's Class: το λευκο πουκαμισο savoirville.gr

Στο σημερινό post επέλεξα να σας παρουσιάσω έξι διαφορετικά στυλ λευκών πουκαμίσων, χειροποίητα απο τον οίκο Χριστάκης, τα οποία είναι κατασκευασμένα απο αρίστης ποιότητας δίκλωνη ελβετική ποπλίνα, ένα κομψό και φινετσάτο ύφασμα.

Το πιετάτο λευκό πουκάμισο Το πιετάτο πουκάμισο θεωρείται ένα από τα πιο αμπιγιέ πουκάμισα. Συνήθως συνδυάζεται με σμόκιν και αποτελεί αγαπημένη επιλογή όταν το dress code είναι Black Tie. Διαθέτει κάθετες πιέτες στο μπροστινό μέρος του πουκαμίσου και κρυμμένα κουμπιά, ένα χαρακτηριστικό που το καθιστά ιδανικό να συνδυαστεί με παπιγιόν.

Το λευκό πουκάμισο με τα ντυμένα μαύρα κουμπιά (αριστερά) Το λευκό πουκάμισο με το turndown κολάρο, έχει κουμπιά ντυμένα με μαύρο ύφασμα. Είναι ιδανικό για να φορεθεί με παπιγιόν ή ακόμα και σκέτο, λόγω του ότι ο γιακάς έχει μοντέρνες κοντές άκρες.

To κασέ λευκό πουκάμισο με πλαστρόν (δεξιά) Το πουκάμισο με πλαστρόν συνήθως συνδυάζεται με σμόκιν. Λόγω του winged κολάρου του θεωρείται μια πολύ κομψή επιλογή για τις πιο επίσημες περιστάσεις και έχει σχεδιαστεί για να φοριέται, κυρίως, με παπιγιόν.

It's a MAN's Class: το λευκο πουκαμισο savoirville.gr

Το λευκό πουκάμισο με τα μεταξωτά κουμπιά (αριστερά) Ένα σχέδιο σε minimal γραμμές, το οποίο διαθέτει cutaway κολάρο, σχεδιασμένο να φοριέται με γραβάτα δεμένη με μεγάλο κόμπο.

Το pin-collar λευκό πουκάμισo (δεξιά) Το pin collar σχεδιάστηκε, αφενός μεν προκειμένου να φέρνει τις μύτες του κολάρου πιο κοντά και αφετέρου για να ενισχύει τον κόμπο της γραβάτας. Αποτελεί μια πιο casual επιλογή.

It's a MAN's Class: το λευκο πουκαμισο savoirville.gr It's a MAN's Class: το λευκο πουκαμισο savoirville.gr

To λευκό πουκάμισο με το Nehru κολλάρο Το Nehru κολάρο με τα κρυμμένα κουμπιά αποτελεί την ιδανική επιλογή για καλοκαιρινά casual look. Έχει σχεδιαστεί να φοριέται χωρίς γραβάτα.

It's a MAN's Class: το λευκο πουκαμισο savoirville.gr

Και όπως είπε ο Tom Ford: “Όταν φοράω ένα λευκό πουκάμισο, νιώθω ακριβώς το ίδιο συναίσθημα με το να ξαπλώνω σε καλοσιδερωμένα, φρέσκα σεντόνια το βράδυ. Απλά νιώθω καλά μέσα σε αυτά.”

Original Blog post: itsamansclass.com