Ήρθε η ώρα να κάνεις τη δική σου παραδοσιακή ιταλική ciabbata

Παρακάτω σου έχουμε μια διαφορετική γευστική πρόταση.

tyle="text-align: justify;">Πως θα σου φαινόταν αν σου προτείναμε να αλλάξεις το ψωμί του φούρνου με μια homemade Ciabatta; Υπάρχει μια παλιά ιταλική παροιμία που λέει: Κάθε φορά που έχει γιορτή εμείς φέρνουμε Ciabatta! Αυτό το ψωμί, λοιπόν, είναι το πιο διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία και όχι άδικα. Η γεύση του είναι φανταστική και φυσικά ταιριάζει με τα πάντα. Τι θα έλεγες να το δοκιμάσεις;

Πηγή φωτογραφίας: www.thecandidappetite.com

Πηγή φωτογραφίας: www.thecandidappetite.com

Υλικά για 3 καρβέλια: 
  • 400 ml χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ. χλιαρό γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 675 gr λευκό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
  • Πασπαλίζουμε έναν πάγκο με αλεύρι και απλώνουμε για 5 λεπτά τη ζύμη
  • Κάνουμε τη ζύμη σαν μπάλα και  αφού την βάλουμε σε ένα μπολ και τη σκεπάσουμε με μια πετσέτα, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 12 ώρες.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και το γάλο ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Εν συνεχεία βάζουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες
  • Πασπαλίζουμε ε αντικολλητικά χαρτιά με αλεύρι και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη.
  • Σχηματίζουμε την Ciabatta και την αφήνουμε για 30' να φουσκώσει
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου
  • Ψήνουμε για 25'-30' μέχρι η κόρα να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα
Extra tip: μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένα φρούτα στη ζύμη
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.