Όλες λατρεύουμε μια μάσκα προσώπου εκείνες τις δύσκολες ημέρες που απλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας για να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε. Εσύ μπορεί να έχεις εντάξει την clay μάσκα ακόμη και στη skincare ρουτίνα σου μια ή δυο φορές την εβδομάδα. 

Φυσικά έχουμε μάθει ορισμένους κανόνες μαζί με τις μάσκες. Φροντίζουμε να φοράμε ένα παχύ στρώμα μάσκας και το αφήνουμε να στεγνώσει. Δεν κουνιόμαστε, δεν χαμογελάμε, δεν γελάμε, δεν προσπαθούμε να ανασηκώσουμε καν τα φρύδια μας. Πλήρης ακινησία έως ότου στεγνώσει.

Τώρα, ερχόμαστε και σου λέμε ότι όσα ήξερες για τις μάσκες αργίλου είναι στην πλειοψηφία λάθος και δεν πρέπει να την αφήνεις να στεγνώνουν τελείως.

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις μια μάσκα από άργιλο να στεγνώσει τελείως

Επηρεάζει τα επίπεδα ενυδάτωσης

Αν αφήσεις τη μάσκα για πολλή ώρα, μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σου. Γι’ αυτό, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα πρέπει να προσέχεις λιγάκι παραπάνω. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που ορισμένοι επαγγελματίες στους καθαρισμούς προσώπου χρησιμοποιούν ατμόλουτρα ή facial steamers. Με αυτόν τον τρόπο, η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή ακαθαρσιών της επιδερμίδας και όχι του νερού που είναι σημαντικό για το δέρμα. Η μάσκα αν μείνει για πολλή ώρα, μπορεί να αλλοιώσει τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Αυτό βραχυπρόθεσμα θα επηρεάσει την υγρασία και τη λάμψη του δέρματος ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.

Προκαλεί ανεπιθύμητους ερεθισμούς

Σύμφωνα με ειδικό, η πολύωρη εφαρμογή μάσκας, μπορεί να οδηγήσει στον ερεθισμό του δέρματος. Η μάσκα, καθώς στεγνώνει, παίρνει την υπερβολική υγρασία της επιδερμίδας αφαιρώντας φυσικά προστατευτικά έλαια και περιορίζοντας τη προστατευτική λειτουργία του δέρματος. Επιπλέον, ορισμένα συστατικά των μασκών όταν στεγνώνουν, μπορεί να προκαλέσουν σε φλεγμονές του δέρματος όπως φαγούρα και σπυράκια.

Τελευταίες συμβουλές

Την επόμενη φορά που θα φορέσεις μια μάσκα αργίλου, φρόντισε να μην ξεπεράσεις τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν βλέπεις ή αισθάνεσαι ότι η μάσκα στεγνώνει, είναι η ώρα να την αφαιρέσεις καθώς σού έχει μεταδώσει τα οφέλη της. Κάποιο facial mist μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση αλλά να αποφεύγεις να το χρησιμοποιείς για να διευρύνεις τη διάρκεια εφαρμογής της μάσκας. Αφού την αφαιρέσεις, θυμήσου να φορέσεις ενυδατική κρέμα προσώπου ή κάποιο serum. Τα 2 πρώτα λεπτά είναι βασικά!

featured photo: pexels.com/@ShinyDiamond