Είναι τόσο, μα τόσο, σημαντικό να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Όσο μεγαλύτερη η ανάγκη να είμαστε συνέχεια με άλλους, τόσο δυσκολότερο μπορεί να μας είναι να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας. Το να μάθεις να νιώθεις άνετα όταν περνάς χρόνο μόνη, ίσως  να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που θα σε διδάξει η ζωή. Άρπαξε την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να μάθεις ποια είσαι και να αναγνωρίσεις τι θέλεις από τη ζωή σου.

Ξεκίνα με μικρά βηματάκια

Μην αφήσεις το φόβο να σε καταβάλλει. Είναι ένα δύσκολο μάθημα αυτό και χρειάζεσαι χρόνο. Γι’ αυτό θα ξεκινήσεις σιγά σιγά. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μία μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο με συντροφιά την αγαπημένη σου μουσική. Έτσι, θα αφήσεις τη σκέψη σου ελεύθερη και σιγά-σιγά θα βρεις τα πατήματα σου και θα νιώθεις ολοένα και πιο άνετα.

Πήγαινε για ένα καφέ μόνη

Αυτό είναι ένα πιο δύσκολο βήμα οπότε μην πιέσεις τον εαυτό σου. Αυτό θα το κάνεις όταν νιώσεις έτοιμη. Επίσης, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πως δεν θα είσαι αγκαλιά με το τηλέφωνο ή το laptop. Θα κάτσεις να απολαύσεις ένα καφέ παρατηρώντας τον κόσμο και αναλύοντας τις σκέψεις που σου έρχονται. Τα πρώτα λεπτά μπορεί να νιώσεις άβολα, όμως όπως όλα, έτσι κι αυτό είναι θέμα χρόνου. Μόλις το συνηθίσεις, θα δεις πως περνάς πολύ όμορφα και μόνη.

Άφησε πίσω σου το φόβο και το άγχος

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που κάποιοι άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα όταν είναι μόνοι είναι γιατί οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό τους δεν είναι όμορφες. Κρίνουν τον εαυτό τους, δεν τον αγαπάνε και δεν τον σέβονται. Για να μπορέσεις να σε αγαπήσεις και να μάθεις να απολαμβάνεις την παρέα σου, θα πρέπει να σκέφτεσαι πως είσαι η καλύτερη σου φίλη. Έτσι, πρέπει να της μιλάς όμορφα, να την προσέχεις και να τη σέβεσαι!

featured photo: Forbes