Μπορεί να ακουστεί αρκετά περίεργο αλλά μια καινούργια μελέτη έδειξε πως τα δέντρα (δεν αστειευόμαστε) μπορούν να μειώσουν το στρες που προκαλούν οι γρήγοροι ρυθμοί στις μεγαλουπόλεις. Αυτό είναι ίσως το πιο ευχάριστο νέο που θα διαβάσεις σήμερα! Με λίγα λόγια λοιπόν αυτή η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Scientific Reports κατέληξε στο ότι αν ζεις κοντά σε ένα δάσος, τότε το άγχος αλλά και η κατάθλιψη έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να σε επηρεάσουν. Μπορεί όλοι να ξέραμε για τις ευεργετικές επιπτώσεις των πάρκων αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει κάτι που συνδέει τα δάση με την ευτυχία
mymodernmet.com

Μια ακόμη έρευνα που έγινε από το Oxford University αποκάλυψε πως συγκεκριμένες πτυχές της ζωής σε μια μεγαλούπολη κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους από αυτούς που ζουν σε μικρότερες πόλεις. Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε σε περισσότερους από 400,000 πολίτες από 22 πόλεις της Βρετανίας και απέδειξε πως η εργατικότητα, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις καθώς και οι φυσικές δραστηριότητες είναι αυτές που συμβάλουν στην ευτυχία αυτών των ανθρώπων.

Το συμπέρασμα; Το να ζεις σε μια μεγάλη πόλη μπορεί να σου κάνει καλό. Αν τυχαίνει αυτή η πόλη να βρίσκεται δίπλα σε ένα δάσος είναι ακόμη καλύτερο!