Η αστρολογική συμβατότητα αποτελεί συχνά αντικείμενο αμφιλεγόμενων συζητήσεων. Ταιριάζει για παράδειγμα ο Σκορπιός με τον Αιγόκερω; Τι πραγματικά συμβαίνει με τους Διδύμους και τις φιλικές τους σχέσεις;

Υπάρχει λοιπόν ένα ζώδιο για το οποίο δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι αφού ουσιαστικά ταιριάζει με κάθε άλλο ζώδιο.

Χωρίς υπερβολή. Αυτό το ζώδιο είναι ένας σταθερός φίλος, ένας διασκεδαστικός σύντροφος και ένας εκπληκτικός συνεργάτης. Όχι, δεν πρόκειται για τον Λέων. Παρόλο που είναι ο πιο στοργικός του ζωδιακού κύκλου. Δεν είναι επίσης ο Κριός. Παρόλο που ο Κριός είναι ένας αληθινός φίλος. Αυτό το ζώδιο είναι ο Ιχθύς. Και εδώ θα μάθεις το γιατί.

Ο Ιχθύς προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις

Ο Ιχθύς είναι ένα μεταβλητό ζώδιο όπως είναι ο Δίδυμος, ο Παρθένος και ο Τοξότης. Αυτό σημαίνει πως σηματοδοτούν το τέλος κάθε σεζόν. Επειδή αυτά τα ζώδια αντιπροσωπεύουν στιγμές του έτους, όταν τα πράγματα αλλάζουν αναπόφευκτα, είναι πάντα σε θέση να ακολουθήσουν τη ροή. Ο Ιχθύς επίσης είναι ζώδιο του νερού. Τα ζώδια του νερού εστιάζουν στα συναισθήματα τους και έχουν τεράστια ενσυναίσθηση. Ένας Ιχθύς μπορεί πραγματικά να μπει στη θέση οποιουδήποτε και να αισθανθεί ό,τι νιώθει.

Ο Ιχθύς ως φίλος

Ως φίλος, ο Ιχθύς είναι εξαιρετικά αξιόπιστος και παίρνει πολύ σοβαρά τις φιλίες του. Μπορεί στην αρχή να είναι πολύ ντροπαλός αλλά στη συνέχεια δίνει το 100% του εαυτού του στον άλλον. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους φίλους που θα μπορούσες να έχεις.

Ο Ιχθύς ως μέλος μιας οικογένειας

Ο Ιχθύς είναι το τελευταίο ζώδιο του αστρολογικού χάρτη και τείνει να θεωρείται πολύ σοφός και έξυπνος. Ως παιδί, συχνά περνάει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις κουβεντιάζοντας με τον μεγαλύτερο θείο αντί να τρέχει στην πίσω αυλή με τα ξαδέλφια του. Ως ενήλικας, κάνει το αντίθετο. Αποκτά μια παιδική αθωότητα. Επειδή ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειάς του κυβερνάται από τον Ερμή -τον πλανήτη της επικοινωνίας- μπορεί να αναλάβει οποιονδήποτε “ρόλο” χρειάζεται η υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ιχθύς ως σύντροφος

Ο Ιχθύς, παρόλο που είναι γνωστός για την εσωστρέφειά του και το πόσο διστάζει να βγει ραντεβού, μόλις το κάνει είναι απολαυστικός. Ξέρει διαισθητικά τι να κάνει και πώς να το κάνει. Τα ζώδια με τα οποία έχει μια ερωτική έλξη είναι ο Καρκίνος και ο Σκορπιός.

Ο Ιχθύς ως συνεργάτης

Ο Ιχθύς είναι ο άνθρωπος που μπορείς να βασιστείς πάνω του εάν έχεις να διεκπεραιώσεις ένα πολύ δύσκολο project. Είναι αυτός που όλοι θέλουν να έχουν στην ομάδα τους. Τα ζώδια που αγαπούν περισσότερο τον συνάδελφο Ιχθύ είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης.

Τελικά, οι Ιχθείς είναι σε θέση να ταιριάζουν με όλους και να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε κατάσταση. Η ευλογία τους (και η κατάρα τους ίσως) είναι ότι προσπαθούν πάντα να συναντήσουν ανθρώπους ίδιους με αυτούς. Αυτό μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να αμφισβητούν την πραγματική τους ταυτότητα. Κανένα άλλο ζώδιο δεν είναι τόσο πρόθυμο να θυσιάσει τις ανάγκες του για το καλό της ομάδας και του κοινωνικού συνόλου.

featured photo: @JIRAIST