Σύμφωνα λοιπόν, με την αμερικάνικη νομοθεσία πολλών πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης και της Καλιφόρνια, διαζύγιο δεν βγαίνει αν υπάρχει εγκυμοσύνη. Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Ο American Pregnancy Association, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εν μέσω άλλων ασχολείται και με το να δίνει πληροφορίες για το πώς και πού μπορείς να χωρίσεις σε περίοδο εγκυμοσύνης, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία είναι σε ισχύ. Σε άρθρο υπάρχει σχετικό πεδίο με τίτλο «Μάθετε εάν η πολιτεία σας θα σας επιτρέψει να χωρίσετε ενώ είστε έγκυος».

Ναι, το διάβασες σωστά. Σε ορισμένες πολιτείες, «τα δικαστήρια στην Αριζόνα, το Αρκάνσας, το Μιζούρι και το Τέξας δεν χορηγούν διαζύγιο σε ένα παντρεμένο ζευγάρι εάν η σύζυγος είναι έγκυος», γράφει το APA. «Τα δικαστήρια προτιμούν να περιμένουν μέχρι τη γέννηση του μωρού για να αντιμετωπίσουν την πατρότητα». 

Ο νόμος βασίζεται στη θεωρία ότι η πατρότητα μπορεί να αναγνωριστεί σε άτομο και όχι σε έμβρυο. Που αυτό σημαίνει ότι, το παιδί για να έχει θεμελιώσει τα δικαιώματα πατρότητας, πρέπει να γεννηθεί πρώτα.

Επίσης, βασίζεται σε οπισθοδρομικές αντιλήψεις σχετικά με την κατάσταση μιας γυναίκας σε φάση εγκυμοσύνης. Ότι δηλαδή, επειδή οι ορμόνες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι στα ύψη, μπορεί μια τέτοια απόφαση να είναι παρορμητική και λανθασμένη.

Ένα δυστοπικό μέλλον

Και όλα αυτά εν έτει 2022, όπου τα πράγματα αντί να προοδεύουν και να γίνονται περισσότερο ανεκτικά και περισσότερα ανθρώπινα, αντίθετα χειροτερεύουν. Και πραγματικά είναι σαν ο χρόνος να γυρνάει πίσω σε fast mode. Ας αναλογιστούμε ότι, μόλις πριν λίγες εβδομάδες απαγορεύτηκε η έκτρωση σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής. Ας καθίσουμε λοιπόν, λίγο να σκεφτούμε τι σημαίνει για μια γυναίκα να μην μπορεί να βγάλει διαζύγιο.

Σημαίνει ότι θα συνεχίσει να κακοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και θα πρέπει να το υπομένει.

Σημαίνει ότι θα ανέχεται την απιστία σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μάλιστα να την δέχεται κιόλας αδιαμαρτύρητα.

Σημαίνει ότι θα περάσει όλη αυτή την υπέροχη αλλά, και δύσκολη περίοδο με κάποιον, που μάλλον δεν θέλει να βλέπει.

Σημαίνει ότι βασικά δικαιώματα των γυναικών συνέχεια ακυρώνονται. Σημαίνει ότι η γυναίκα αρχίζει πάλι να είναι ένα υποχείριο. Σημαίνει ότι η γυναίκα χάνει τη φωνή της.

Τι γίνεται σε αυτόν τον παράλογο κόσμο και τι στο καλό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα;