Το InstagramTV έρχεται επίσημα αντιμέτωπο με το YouTube

Το InstagramTV έρχεται επίσημα αντιμέτωπο με το YouTube

Το Instagram με αυτή του την καινούρια προσθήκη, έρχεται πλέον αντιμέτωπο με το YouTube. Ανακοινώθηκε σε εντυπωσιακό event στο Σαν Φρανσίσκο, μόλις χθες, ότι οι χρήστες θα μπορούν, μέσω της προσθήκης αυτής,  να ανεβάζουν βίντεο με διάρκεια έως και μια ώρα (ανάλογα με το κοινό τους), ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο του ενός λεπτού που ισχύει μέχρι σήμερα. Αυτό θα μπορούν να το κάνουν απλά με τη χρήση μιας επιλογής που θα βρίσκεται στη βασική οθόνη του Instagram.

Οι καλλιτέχνες και οι διασημότητες θα έχουν την ευχέρεια ανεβάσματος  βίντεο μεγάλης διάρκειας -μέχρι και μια ώρα- πράγμα που θα ενισχύσει κατά πολύ τη δημοτικότητά τους, αλλά και αυτή της συνεχώς αναπτυσσόμενης πλατφόρμας που μετρά πλέον πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Οι υπόλοιποι χρήστες, καινούριοι ή με μικρότερο κοινό λογαριασμοί, θα έχουν την ευκαιρία να ανεβάζουν βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών. Πλέον, δηλαδή, όποιος έχει λογαριασμό στο Instagram, αποκτά ταυτόχρονα και κανάλι.

«Είναι καιρός τα βίντεο, να πάνε μπροστά και να εξελιχθούν. To IGTV δημιουργήθηκε για να βλέπεις μεγαλύτερης διάρκειας βίντεο από τους αγαπημένες σου δημιουργούς» δήλωσε σχετικά ο Instagram CEO, Kevin Systrom.

Η εφαρμογή αυτή θα είναι διαθέσιμη από σήμερα σε iOS και Android. Οι χρήστες θα μπορούν να εισάγουν links στην περιγραφή των βίντεό τους και προς το παρόν δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις, αλλά είναι πολύ πιθανό να προστεθούν στο μέλλον.

Και κάπως έτσι το Instagram θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλές και ταυτόχρονα θα αλλάξει τα δεδομένα του κόσμου των social media μέχρι σήμερα.

featured photo: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.