Τον τελευταίο χρόνο σπάνια ανατρέχεις κάπου για να δεις looks από κόκκινο χαλί ή από κάποια εβδομάδα μόδας, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν. Βλέπεις μόνο ανθρώπους που έχουν στολιστεί και φωτογραφηθεί για να κάτσουν σπίτι και να παραβρεθούν σε κάποιο online event. Από την άλλη, οι λίγοι άνθρωποι που συνέχισαν να κυκλοφορούν κυρίως στις μεγάλες πόλεις του κόσμου, φρόντισαν να δίνουν σε όλους τους υπόλοιπους το fashion inspo που τους έλειπε. Γι’αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν οι street style Ιnstagram λογαριασμοί όπως το Parisiens in Paris και οι αντίστοιχοι που ακολούθησαν.

Αντί για το street style στα μεγάλα fashion show, αυτά τα Instagram accounts επιλέγουν να δείξουν τις fashion επιλογές των ανθρώπων της πόλης

Ξεκινώντας από το Παρίσι, όπου όλοι ντύνονται πολύ cool και κομψά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, βλέπεις τις καθημερινές τους επιλογές. Όχι το street style για το κόκκινο χαλί, αλλά το κυριολεκτικό street style για το σούπερ μάρκετ, τη βόλτα ή το φαρμακείο. Εδώ φιγουράρουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και των backgrounds που άθελα τους έχουν ένα κοινό: το καλό παριζιάνικο στυλ.

Η ταυτότητα του/της δημιουργού πίσω από το Parisiens in Paris παραμένει άγνωστη. Όπως δήλωσε όμως σε πρόσφατη συνέντευξη, αυτό το account ξεκίνησε ως αντίδοτο στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού. Βασικός στόχος είναι να αποδείξει ότι το παριζιάνικο στυλ υπάρχει και εκτός των παγκόσμιων fashion shows.

Με αφορμή το Parisiens in Paris, δημιουργήθηκαν και άλλοι λογαριασμοί αφιερωμένοι στο streey style άλλων πόλεων

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το Milanesi a Milano αλλά και το Londoners in London. Το σκεπτικό πίσω από αυτά είναι ακριβώς το ίδιο. Να αναδείξουν το απλό, ανεπιτήδευτο καθημερινό στυλ των ανθρώπων με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας. Τα συγκεκριμένα Instagram accounts έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τώρα που ο καθένας από εμάς ντύνεται ουσιαστικά για τον εαυτό του. Κάτω από τις μάσκες και τα παλτά υπάρχουν χαμόγελα και fashion επιλογές που θα αλλάξουν τον χώρο της μόδας τα επόμενα χρόνια. Μέσα από το Instagram, γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες αυτή της αλλαγής προς το καλύτερο.

featured image: @jeannedamas