Πέρασαν περίπου 13 χρόνια από τότε που το In The Heights παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Broadway και κατάφερε να αποσπάσει 4 βραβεία Tony. O Lin Manuel Miranda είχε ξεκινήσει να γράφει το συγκεκριμένο έργο από το δωμάτιο του στις εστίες του πανεπιστημίου. Φέτος το είδε για πρώτη φορά να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Jon M. Chu. Η ταινία αποτελεί ωδή σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές στη Νέα Υόρκη και χρειάστηκε πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Πέρα από όλα αυτά όμως, υπάρχουν κάποιες βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις, για να καταλάβεις καλύτερα τι χρειάστηκε για να δημιουργηθεί αυτό το μεγαλόπνοο project.

Ο σκηνοθέτης Jon M. Chu επηρεάστηκε από τη δημιουργία του Crazy Rich Asians

To Crazy Rich Asians είναι η προηγούμενη, πολύ επιτυχημένη δουλειά του Jon M. Chu. Εκεί ο ίδιος έμαθε και κατάλαβε τη σημασία της λεπτομέρειας. Συνειδητοποίησε μάλιστα ότι αυτά επηρεάζουν και πολύ την εμπειρία των θεατών αργότερα, όπως ανέφερε στο Buzzfeed. Έτσι φρόντισε κι εδώ να είναι πολύ επιμελής με τις επιλογές του και να ακούει πολύ τις συμβουλές του Lin Manuel Miranda.

To κομμάτι με το 96,000 ήταν αρκετά ρεαλιστικό

Αν έχεις δει ήδη την ταινία, πιθανότατα να μην κατάλαβες ότι σε αυτή τη σκηνή δεν υπήρχε καν σενάριο. Ψάχνοντας το κατάλληλο μέρος της πόλης για να γυρίσουν το συγκεκριμένο νούμερο, θεώρησαν ότι η δημοτική πισίνα της περιοχής είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να απομακρύνουν όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, αναπόφευκτα στις σκηνές υπάρχουν περίπου 600-700 κομπάρσοι, χωρίς ίδια ρούχα, χωρίς ίδιες κινήσεις, που απλά κάνουν τη σκηνή ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Το γύρισμα για το Carnaval del Barrio έγινε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες

Άλλο ένα γύρισμα που δυσκόλεψε πολύ την ομάδα, ήταν αυτό. Εφόσον είχαν επιλέξει να γυρίσουν όλες τις σκηνές τους σε αληθινές τοποθεσίες και όχι σε στούντιο, οι αρκετές δυσκολίες ήταν αναμενόμενες. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να γυριστεί το Carnaval del Barrio, ο καιρός δεν συνεργάστηκε ιδιαίτερα. Την ημέρα εκείνη είχε έναν απίστευτο καύσωνα που το έκανε ανυπόφορο για ηθοποιούς και χορευτές να ανταποκριθούν σε όσα έπρεπε. Ήταν η πιο ζεστή μέρα του Ιουνίου και σίγουρα θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια ακόμη.

Η ταινία καθυστέρησε για περίπου ένα χρόνο, αλλά βγήκε την κατάλληλη στιγμή

Το In The Heights επρόκειτο να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το καλοκαίρι του 2020. Ωστόσο, ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Αργότερα όταν η ταινία έγινε διαθέσιμη μέσω streaming και θα κυκλοφορήσει σταδιακά στους κινηματογράφους όλου του κόσμου, οι δημιουργοί κατάλαβαν ότι είχαν βρει το καλύτερο timing. Μετά από μία δύσκολη χρονιά, η ξεχωριστή αυτή γειτονιά θα δώσει σε όλους το θάρρος να συνεχίσουν.