Ανάμεσα στις τόσες influencers του Instagram, ανακάλυψα μια νέα illustrator, τη Φραν, η οποία δικαιωματικά αξίζει να αποκαλείται κι αυτή influencer. Αλλά για άλλους λόγους. Το όνομα Φραν είναι το μόνο που ξέρουμε για εκείνη, καθώς έχει καταφέρει να διατηρήσει μια σχετική ανωνυμία. Αλλά και να γίνει γνωστή υπό το username της @howdoyouadult. Ακόμα και μετά από 90 χιλιάδες περίπου ακόλουθους.

Όλα τα σκίτσα της Φραν φέρουν ένα κομμάτι της ενηλικίωσής σου.

Εκείνη μιλά για ό,τι απασχολεί την ίδια στην δεκαετία των 20, όταν ξαφνικά αρχίζει να αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες και υποχρεώσεις. Έτσι εκτιμά λίγο παραπάνω την εφηβεία της – που κάποτε βέβαια ευχόταν να τελειώσει. Μισεί τις Δευτέρες, λατρεύει τον ύπνο, απεχθάνεται να βρίσκεται με πολύ κόσμο, είναι φαν του Netflix & chill. Και σίγουρα δε ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Σχεδιάζει ακόμη κι εκείνα που σε κάνουν συνήθως να νιώθεις άβολα, όπως το τι θα ήθελες ιδανικά να πεις στους γείτονες σου που σε ενοχλούν, τις δικαιολογίες που λες στον εργοδότη σου για να μη πας στη δουλειά ή τη μέρα που ξέχασες τα γενέθλια κάποιου δικού σου ανθρώπου.

Και μέσα σε όλα αυτά, παρά την ανωνυμία που προτιμά να διατηρεί, η Φραν δε διστάζει να μοιραστεί με τους ακολούθους τους τη δική της προσωπική καθημερινότητα.

Αν διαβάσεις τα caption των σκίτσων της θα καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα κορίτσι που δε θέλει με τίποτα να προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής που της επιβάλλουν λόγω της ηλικίας της. Βιώνει πολύ έντονα το άγχος που της προκαλεί η καθημερινότητα και ζει με το φόβο του ότι δεν είναι ποτέ της «αρκετή» ή «καλή» για το ο,τιδήποτε. Κι όμως η ίδια έχει παραδεχθεί επίσης ότι ένα χρόνο πριν που ξεκίνησε να σχεδιάζει και να δημιουργεί το @howdoyouadult δεν περίμενε ότι θα βρει τόσους πολλούς ανθρώπους εκεί έξω να την καταλαβαίνουν τόσο. Ίσως περισσότερο και από τους δικούς της ανθρώπους. Έτσι, αγκαλιά με το ipad της δημιουργεί καθημερινά σκίτσα για όλους τους αμετανόητους 20άρηδες- τουλάχιστον- που αρνήθηκαν να ενηλικιωθούν.

Τσέκαρε τη δουλειά της Φραν στο Instagram και θα με θυμηθείς. Ίσως γίνει η δική σου αγαπημένη illustrator.

P.S Αν τυχόν ποστάρεις κάτι δικό της, μην ξεχνάς τα credits. Για τους νέους καλλιτέχνες σαν την Φραν είναι ίσως το μικρότερο δείγμα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης που μπορείς να δείξεις!

Δες ακόμα:
H Miley Cyrus οδηγεί προς ένα strip club με κληρικούς
Το indie video που έγινε viral μιλώντας για την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων
10 λόγοι που μας κάνουν να αγαπάμε τη Rupi Kaur λίγο παραπάνω