Αν η ζωή του Idris Elba ήταν βιβλίο, θα ήταν τρίτομη εγκυκλοπαίδεια. Έχουμε πια πεισθεί.

Όπου και να ψάξεις για αυτόν τον άνθρωπο, κάτι θα βρεις. Ποτέ δεν μπορείς να πεις με σιγουριά για το πόσα guest έχει κάνει ταινίες και σειρές και σε πόσες άλλες παραγωγές – μουσικές και μη – έχει συμμετάσχει. Όποιος ενημερώνει τη σελίδα του στο Imdb πάμε στοίχημα πως τα ‘χει χαμένα πολύ πριν από εμάς. Αν ρωτήσεις γενικά “ποιος είναι ο Idris Elba;” η συχνότερη απάντηση που θα πάρεις θα είναι ότι είναι ο πιο sexy άντρας στον κόσμο. Όχι ότι έχουν άδικο, αλλά ο Idris Elba είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Αν ψάξεις να βρεις από πού ξεκίνησε επίσης θα δυσκολευτείς. Πολλοί μικροί ρόλοι μαζεμένοι τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Οι περισσότεροι σε σειρές του BBC, μικρά guest του ενός επεισοδίου μέχρι να έρθει το Insiders και το Family Affairs για να τον δούμε σε ολόκληρη σεζόν σειράς. Έτσι σιγά σιγά άρχιζε να χτίζει το όνομα του στη μικρή οθόνη της Αγγλίας. Για να φτάσει σήμερα να είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλυγουντ και πολλοί να ξεχνούν την αρχική του ιστορία. Γιατί πολύ απλά φαίνεται σαν να ήταν στο Χόλυγουντ από πάντα.

Κι είτε σου αρέσει σαν ηθοποιός είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει δουλέψει πολύ μέχρι σήμερα.

Το 2013 έγινε ο Nelson Mandela στην αυτοβιογραφική ταινία και από το 2011 άρχισε να συμμετέχει σε παραγωγές όπως το Thor και το Avengers. Και η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Είναι επίσης DJ, έχει δώσει τη φωνή του σε πολλά κόμικ και γενικά είναι ο ορισμός του hustle. Δεν ξέρουμε για πόσα χρόνια ακριβώς δουλεύει συνεχόμενα και σε παράλληλα project, σίγουρα όμως είναι πολλά.

https://www.instagram.com/p/BfikwuSB1jD/

Τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε όταν άρχισαν οι φήμες ότι θα μπορούσε να είναι ο επόμενος James Bond. Κι όλο αυτό γιατί κατάφερε να βγει από τον στενό κλοιό που ονομάζεται “black acting”. Εν ολίγοις, το χρώμα του, η καταγωγή του και οτιδήποτε άλλο παύουν να χαρακτηρίζουν ή να περιορίζουν τη δουλειά του. Ένας άλλος χαρακτηρισμός, όμως, συνεχίζει να τον προσδιορίζει συνεχώς. Αυτός του πιο sexy άντρα.

Ενώ είναι συνεχώς υποψήφιος τα τελευταία χρόνια στα βραβεία BAFTA, στην Ακαδημία, στα Emmys κ.λπ. παράλληλα για πάνω από μια δεκαετία είναι μονίμως ένας από τους πιο sexy άντρες στον πλανήτη. Αντικειμενικά πάντα. Αυτή δεν είναι μια ταμπέλα που κανείς θα ήθελε να διώξει από πάνω του. Σίγουρα όμως δεν θα ήθελε να αναγνωρίζεται μόνο για αυτό. Γιατί ο Idris Elba αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να έχει ξεχωριστή σελίδα στη Wikipedia με τη φιλμογραφία του μόνο. Και γιατί έχει πολλά ακόμα να δώσει σε αυτόν τον χώρο πέρα από τη γοητεία του.

Έτσι όταν θα ξαναρθεί η ευκαιρία να μιλήσεις για αυτόν, πες καλύτερα ότι είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Για να μην πέσεις ούτε εσύ ούτε αυτός στον σεξισμό του χώρου. Μέχρι τότε, ας γίνει η αντίδραση της Miranda Bailey από το Grey’s Anatomy, το κοινό μας σύνθημα.


Featured Image: theverge.com