Λένε πως όταν μια γυναίκα αλλάζει τα μαλλιά της είναι έτοιμη να κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή της. Εμείς σου παρουσιάζουμε τις δεκατρείς τάσεις στις αποχρώσεις για βαφή μαλλιών που έχουν κατακτήσει το 2020 ήδη και θα σου δώσουν την έμπνευση που ψάχνεις για τον επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο.

Tweed Hair

idees-vafi-mallion

Τα Tweed Hair περιλαμβάνουν δύο χρωματισμούς και είναι ουσιαστικά λεπτά highlights που κατανέμονται ομοιόμορφα. Μπορεί να επιτευχθεί και με τη μέθοδο balayage. Η απόχρωση της φωτογραφίας είναι από τον λογαριασμό στο Instagram @hellobalayage

idees-vafi-mallion

Η νέα τάση για τα τέλεια ξανθά μαλλιά, είναι η επιλογή της πιο σκούρας ρίζας. Εάν είσαι ήδη ξανθιά, το μόνο που χρειάζεται να ζητήσεις είναι ένα ρετουσάρισμα με έντονο χρώμα και μια μίνι σκίαση της ρίζας για να τονιστεί περαιτέρω η γραμμή οριοθέτησης.

Pale Ash Blond

idees-vafi-mallion

Λειτουργεί με όλους τους τόνους του δέρματος λόγω των ζεστών και ψυχρών αντανακλάσεων. Εάν βρίσκεσαι στη σκουρότερη απόχρωση του ξανθού, ζήτα μια μπεζ έκδοση, η οποία είναι βαθύτερη και εξίσου συμπληρωματική για όλους τους τόνους του δέρματος.

Brown Ale Hair

idees-vafi-mallion

Η μέθοδος brown ale hair έχει μια βαθιά βάση από χρώμα του ξύλου μαονιού και περιέχει highlights στην απόχρωση του κεχριμπαριού. Είναι ένα όμορφο καστανό, αλλά καθόλου βαρετό, κατάλληλο για όλες τις εποχές του χρόνου.

Sand Storm

idees-vafi-mallion

Αυτό το ξανθό μεσαίου τόνου είναι ιδανικό για ξανθιές ή μελαχρινές που θέλουν ελαφρύ φως. Με αυτή τη μέθοδο προστίθεται φωτεινότητα γύρω από το πρόσωπο, για να δώσει την ψευδαίσθηση των πιο ελαφριών μαλλιών χωρίς τη συντήρηση. Η «ακύρωση» της γραμμής των μαλλιών και επίσης η εξισορρόπηση των άκρων δημιουργεί τη μεγαλύτερη διάσταση, με ελάχιστη συντήρηση.

Orchard Red

idees-vafi-mallion

Το κόκκινο επιστρέφει δυναμικά και σε αυτό βοήθησε αρκετά η Zendaya. Το Orchard Red περιέχει τόνους χαλκού και πυριτίου, που μπορούν να εμπλουτίσουν ολόκληρη την εμφάνισή σου.  Εάν τα μαλλιά σου είναι φυσικά, μπορείς να το επιτύχεις σε μία μόνο δόση. Εάν υπάρχει προηγούμενο χρώμα, θα χρειαστείς ένα βασικό χρώμα και ένα balayage για να επιτύχεις αυτό το αποτέλεσμα, απλά να είσαι προετοιμασμένη για αρκετή συντήρηση όπως σε κάθε κόκκινο χρώμα.

Η σκούρες ρίζες

Άλλο ένα trend που αφήνει την ρίζα πιο σκούρη από τα υπόλοιπα μαλλιά και ακόμα και οι καστανές μπορούν να δοκιμάσουν το ξανθό με τις μικρότερες επιπτώσεις στο φυσικό τους μαλλί.

Beyond Blonde

idees-vafi-mallion

Ή αλλιώς το χρώμα της απαλής βανίλιας. Με τη μείωση των σκούρων σκιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο, αυτή η απόχρωση επιμηκύνεται, τραβώντας την προσοχή στα ζυγωματικά και στο πηγούνι σου. Για να το πετύχεις, ζήτα ένα χρώμα που δεν είναι πολύ κίτρινο ή πολύ γκρι- θέλεις ένα ελαφρύ, ουδέτερο μπεζ που επιτρέπει παραλλαγές. Αυτή η απόχρωση δεν είναι εύκολη, ειδικά αν έχεις πιο σκούρα μαλλιά και ίσως χρειαστεί περισσότερα από ένα ραντεβού στο κομμωτήριο.

Baby Blond

idees-vafi-mallion

Ζήτησε ένα ζεστό, απαλό χρώμα βάσης με σχεδόν λευκές ανταύγειες και δώσε στο ξανθό σου χρώμα χωρίς να γκριζάρει. Είναι μια κολακευτική αλλαγή μιας και περιέχει ψυχρούς και θερμούς υποτόνους.

Φυσικό κόκκινο

idees-vafi-mallion

Όπως είπαμε και παραπάνω το κόκκινο επιστρέφει για τα καλά. Για να πετύχεις αυτή την απόχρωση συζήτησε με τον κομμωτή σου ποιοι τόνοι και ποιες αποχρώσεις σου ταιριάζουν. Η απόχρωση της φωτογραφίας είναι από τον λογαριασμό στο Instagram @anthonyholguin.

Dirty Brunette

idees-vafi-mallion

Άλλη μια μίξη ξανθού και καστανού μαλλιού. Αυτό το trend περιλαμβάνει το άνοιγμα των μαλλιών σου, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σου και τα φυσικά σου μαλλιά. Ζήτα φυσική διάσταση σε όλα τα μαλλιά σου, ξεκινώντας από τη ρίζα, με μερικά επιπλέον pops στο τέλος. Έπειτα ζήτα highlights σε σκούρο ξανθό ή ανοιχτό καστανό, ανάλογα με το τι σου ταιριάζει. Η απόχρωση της φωτογραφίας είναι από τον λογαριασμό στο Instagram @mane_champagne.

Jet-Black

idees-vafi-mallion

Το σκούρο καστανό ή το blue black για να δείχνουν ακόμα καλύτερα θέλουν λάμψη. Αν δεν είσαι διατεθειμένη να κάνεις μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, ζητήστε ημι-μόνιμο χρώμα.  Η μόνιμη φόρμουλα διαποτίζει τα μαλλιά με τόσο πολύ χρωστική ουσία που η αφαίρεσή της μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και να βλάψει πιθανώς τα μαλλιά σου. Μια άλλη επιλογή αν έχεις φυσικά μαύρα μαλλιά; Μια ειδική βαφή που θα δώσει λάμψη, χωρίς χρώμα.

Raspberry Bourbon Hair

idees-vafi-mallion (1)

Το trend ‘raspberry bourbon hair‘ παντρεύει άψογα το κόκκινο με το καστανό και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η εξέλιξη του trend ‘cherry hair color’. Ίσως είναι η λύση που ψάχνεις για το καλοκαίρι, αν σκεφτείς πόσο όμορφα και παιχνιδιάρικα θα δείχνουν τα μαλλιά σου στον ήλιο. Η απόχρωση της φωτογραφίας είναι από τον λογαριασμό στο Instagram @mane_champagne.