Γνωρίζεις κάποιον, ανταλλάσσετε τηλέφωνα και μετά από 1-2 ημέρες αναγνωριστικών μηνυμάτων, έρχεται η στιγμή να κανονίσετε το πρώτο ραντεβού. Αλλά δεν θέλεις να ακούσεις το αναμενόμενο, όπως μια πρόταση για φαγητό ή σινεμά. Ιδέες που είναι όμορφες για ραντεβού, αλλά όχι για το πρώτο γιατί διαρκούν πολύ, απαιτούν λίγη περισσότερη οικειότητα, είναι δύσκολο να μιλήσεις και να γνωριστείς και είναι και λίγο ξεπερασμένες.

Για να αποφύγεις αντίστοιχες άβολες προτάσεις και συναντήσεις σου έχουμε μερικές εναλλακτικές ιδέες.

Βόλτα σε ένα πάρκο ή σε έναν πεζόδρομο

Αν είστε αρκετά τυχεροί και μένετε σε μια περιοχή που έχει όμορφους υπαίθριους χώρους, εκμεταλλευτείτε το. Μια βόλτα μπορεί να είναι όσο σύντομη (ή όχι) θέλεις, έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις και θα έχεις και σίγουρα αποτελεί ένα πολύ ρομαντικό πρώτο ραντεβού.

Για πρωινό

Εναλλακτική αντί για δείπνο, αλλά πιο up-to-date, είναι το πρωινό ή το brunch. Δεν διαρκεί πολύ και αν είσαι φαν του πρωινού γεύματος, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μοιραστείς μαζί του αυτή σου την αδυναμία. Αν αρέσει και σε εκείνον, τα πράγματα πάνε καλά!

Σε ένα βιβλιοπωλείο

Όσο πιο παλιό και vintage τόσο το καλύτερο. Τα βιβλία είναι μιας πρώτης τάξεως αφορμή για συζήτηση. Δεν θα έχετε τα άβολα λεπτά σιωπής, αντιθέτως το ένα βιβλίο μετά το άλλο θα σας κάνει να είστε σε διαρκή συζήτηση.

Σε ένα σεμινάριο μαγειρικής ή ζωγραφικής

Αν μοιράζεστε κοινό πάθος για τη μαγειρική ή τη ζωγραφική, είναι η ιδανική ιδέα. Θα είστε και οι δυο στο στοιχείο σας, θα κάνετε πλάκα και ακόμα και αν το ραντεβού δεν πάει καλά, θα έχετε να θυμάστε ευχάριστα αυτή σας τη συνάντηση.

Επισκεφτείτε μια υπαίθρια αγορά

Πηγαίνοντας από μαγαζί σε μαγαζί είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να γνωρίστε ο ένας τον άλλο, βλέποντας τα γούστα και τους ρυθμούς σας.

Κανονίστε μια ημερήσια εκδρομή

Αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζονται ήδη φιλικά, αλλά θέλουν να δουν ο ένας τον άλλο λίγο πιο ρομαντικά. Μπορείτε να κανονίσετε να βρεθείτε και στο καφέ της περιοχής σας για να πάρετε τον καφέ ή το χυμό σας και ένα σνακ πριν την εκδρομή.

Σε μια βραδιά ποίησης

Αυτό αφορά τους λάτρεις της ποίησης και μιας και οι αντίστοιχες βραδιές δεν διαρκούν πολύ, μετά το τέλος, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας και η βραδιά θα έχει ένα ρομαντικό vibe χωρίς να προσπαθήσετε πολύ.

Για bowling

Βάλτε τα παπούτσια σας και παίξτε. Απαραίτητα συνοδευτικά η μπύρα και τα πατατάκια. Χαλαρή συνάντηση με πολύ γέλιο.

Σε ένα μουσείο

Αν θέλεις και εσύ να ζήσεις τη δική σου «When Harry met Sally» στιγμή δεν έχεις παρά να προτείνεις ένα τέτοιο διαφορετικό ραντεβού.

Στο Πλανητάριο

Τι πιο ρομαντικό από το να κοιτάς τα αστέρια; Εκεί είχε πάει και ο Ρος τη Ρέιτσελ στα «Φιλαράκια».

Σε ένα food festival ή μια συναυλία

Δοκιμάζετε φαγητά, μοιράζεστε γεύσεις και μετά από αυτό μπορείτε να καταλήξετε πού θα είναι το ιδανικό μέρος για δείπνο. Στη συναυλία τραγουδάτε μαζί, περνάτε καλά και πού ξέρεις; Στο πιο ρομαντικό τραγούδι της βραδιάς μπορεί να δοθεί και το πρώτο φιλί.

Σε comedy show ή καραόκε

Ένα ποτό και πολύ γέλιο είναι η ιδανική συνθήκη για σπάσει ο πάγος.

Ραντεβού στο γήπεδο

Μπορεί να είναι οποιοδήποτε άθλημα, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποστηρίζετε την ίδια ομάδα. Είτε χάσει είτε κερδίσει η ομάδα ελπίζουμε το ραντεβού να πάει καλά.

Δες ακόμα: 5 ενδείξεις πως ετοιμάζεσαι να βγεις ραντεβού με τον λάθος άνθρωπο
featured photo: unsplash.com