Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο δημιουργική εποχή του χρόνου. Η διάθεσή μας αλλάζει, γίνεται πιο ανάλαφρη και το μυαλό μας γεμίζει από εικόνες θαλπωρής και ζεστασιάς. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι σήμα κατατεθέν αυτής της εποχής. Τα τελευταία όμως χρόνια βλέπουμε ότι ακόμα και αυτό το σύμβολο σιγά σιγά αλλάζει μορφή. Γίνεται αρκετά πιο εναλλακτικό. Είτε γιατί η έλλειψη χρόνου κυριαρχεί, είτε γιατί το budget είναι περιορισμένο, είτε γιατί απλά βαρέθηκες για ακόμα μια χρονιά να στολίσεις έλατο. Για εσένα λοιπόν που το μυαλό σου περιπλανιέται αλλά ακόμα δεν έχεις βρει την κατάλληλη ιδέα που θα φέρει στον χώρο σου το πνεύμα των Χριστουγέννων, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.

Το κλαδί

04ec2bdcdc7c2ce58114dffc83d06949

Δεν είναι δύσκολο να βρεις μερικά κλαριά από δέντρο. Ακόμα και πηγαίνοντας τον σκύλο σου βόλτα σίγουρα συναντάς. Μάζεψε μερικά, όσο πιο ακατέργαστα και σε περίεργο σχήμα, τόσο το καλύτερο. Μπορείς να το κρεμάσεις με πετονιά ή συρματόσχοινο από το ταβάνι και να το στολίσεις με διάφορες μπάλες. Μην ξεχάσεις τα φωτάκια, αφού έτσι θα του δώσεις την cozy διάθεση που θέλεις.

 String art 

664fabd7215ffdc91317023b096c0d32-001

Η επόμενη τεχνική ονομάζεται String art και ξεκίνησε από μια αγγλίδα δασκάλα τον 19ο αιώνα, προκειμένου να κατανοήσουν οι μαθητές της καλύτερα το μάθημα της γεωμετρίας. Από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί και έχει περάσει στην τέχνη. Η τεχνική είναι αρκετά απλή αφού το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένας καμβάς ή ξύλο, μερικά καρφιά και νήμα σε διάφορα χρώματα. Ο τρόπος που καρφώνεις τα καρφιά είναι που θα σου δείξει τι αποτέλεσμα θα έχεις. πέρασε το νήμα πολλές φορές από ένα καρφί και δημιούργησε ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο – έργο τέχνης. Αν φυσικά διαθέτεις και κάποιον τοίχο, ακόμα καλύτερα να δημιουργήσεις ένα δέντρο σε αληθινές διαστάσεις.

Το πλαίσιο 

24251916_1221842787949677_215524521_n

Φτιάξε πολύ εύκολα ένα πλαίσιο από ξύλο. Τα δοκάρια αυτά τα βρίσκεις στην αγορά σε πολύ οικονομικές τιμές. Και πέρασε ανά τακτά διαστήματα συρματόσχοινο έτσι ώστε να γεμίσουν τα κενά του τελάρου σου. Τώρα έχεις τον ιδανικό καμβά για να δημιουργήσεις! Τοποθέτησε τα αγαπημένα σου στολίδια σε σχήμα δέντρου, πρόσθεσε και φωτάκια και έχεις ένα μοναδικό δέντρο. Αυτή η κατασκευή λειτουργεί ιδανικά και σαν διαχωριστικό χώρου.

Το παντζούρι

Ένα παλιό παντζούρι είναι ικανό να φέρει μεγάλη αλλαγή στο σπίτι σου τώρα τα Χριστούγεννα. Δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά αφού από μόνο του είναι επιβλητικό. Τοποθέτησέ το σε γωνία και βάψε εσωτερικά ένα τρίγωνο σε όποιο χρώμα σου αρέσει. Η κορφή του τριγώνου θα είναι στην πάνω πλευρά έτσι ώστε να σχηματίζεται το αφαιρετικό περίγραμμα ενός έλατου. Μέσα στο έλατο στερέωσε μπάλες και άλλα διακοσμητικά και βάλε φωτάκια. Αν το παντζούρι σου φαίνεται πολύ δύσκολο να βρεθεί μπορείς να δημιουργήσεις παρόμοιο αποτέλεσμα με μια ξύλινη παλέτα.

Το φανάρι 

ebe11ada2e28b585199c4c69bf9d56eb

Οι πιθανότητες να έχεις στο σπίτι σου ένα επιδαπέδιο φανάρι είναι μεγάλες. Πάρτο, αφαίρεσε το κερί και τοποθέτησε εσωτερικά μερικά ψεύτικα κλαδιά από έλατο. Πρόσθεσε μερικές μπάλες με χρυσόσκονη και τοποθέτησε εσωτερικά λαμπάκια. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει και είναι μια όμορφη επιλογή για το καθιστικό ή το γραφείο σου.

Και μην ξεχνάς…

Οι επιλογές είναι αμέτρητες, το βασικό είναι να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Υπάρχουν γύρω μας άπειρα υποψήφια υλικά, ακόμα και μέσα στο σπίτι σου, που μπορούν να λειτουργήσουν σαν τον ιδανικό καμβά. Το μόνο που έχεις να κάνεις και εδώ είναι να σκεφτείς out of the box.