Ανάμεσα σε όλα τα κεφάλαια ένδυσης που περικλείονται σε μια γυναικεία γκαρνταρόμπα, η φούστα σαφέστατα κατέχει μια από τις πρωταγωνιστικές θέσεις.

Ανήκοντας στις πιο θηλυκές εκδοχές για το ανδρικό αλλά και γυναικείο μάτι, η φούστα μέσα από ένα φάσμα διαφορετικού μήκους, αρνείται κατηγορηματικά να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο ορισμό ύφους και στιλ, καθώς το οπτικό αποτέλεσμα ποικίλλει ανάλογα με το άτομο που το φορά, τα παπούτσια που το συνδυάζει, τα ρούχα που το συνοδεύει και φυσικά το attitude με το όποιο το υποστηρίζει. Προκειμένου λοιπόν να βγούμε αλώβητοι, από το λαβύρινθο επιλογής του ιδανικού μήκους για το σωματότυπο μας, χρειάζεται αρχικά να ξεκαθαρίσουμε το εξής.

Αναζητούμε την εκδοχή της φούστας, όπου τα πόδια θα δείχνουν όσο μακρύτερα και αδύνατα γίνεται, καθώς θα σταθούμε απέναντι από τον καθρέφτη του δοκιμαστηρίου. Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η σωστή επιλογή μήκους για το σωματότυπο μας. Η χρυσή τομή για όλους τους τύπους σώματος σχετικά με το μήκος, εντοπίζεται στις φούστες που φτάνουν μέχρι το ύψος των γονάτων. Είναι μια επιλογή όπου το μήκος όλων των ποδιών δείχνει στα καλύτερα του, ειδικότερα αν συνδυαστεί με το κατάλληλο παπούτσι, προσθέτοντας έτσι επιπλέον πόντους στην “θηλυκότερη” ίσως εκδοχή της φούστας μέχρι και σήμερα.

 Αν φυσικά τα πόδια σας το επιτρέπουν, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε την επίσης αγαπημένη εκδοχή μιας mini φούστας. Με οργισμένους εχθρούς αλλά και φανατικούς υποστηρικτές, η συγκεκριμένη εκδοχή της φούστας έχει master στο να παρουσιάζει την πιο sexy πλευρά κάθε γυναίκας, αρκεί φυσικά το μήκος της να είναι ιδανικό. Ο καλύτερος τρόπος να το επιβεβαιώσει κάποια, είναι να σταθεί πλάγια απέναντι στον καθρέφτη και να παρατηρήσει αν το μήκος της φούστας που φοράει, βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της. Αν όχι, η φούστα που έχει επιλέξει είναι δυσανάλογα κοντή για το ύψος της, γεγονός που την οδηγεί σε μια  “ιδιαίτερη” και καθόλου κολακευτική εικόνα, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σύνολο των ρούχων και των αξεσουάρ με τα οποία τη συνδυάζει.

Το τελικό συνολικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί φυσικά και από την σωστή επιλογή του κατάλληλου παπουτσιού, που με τη σειρά του παίζει καθοριστικότατο ρόλο στη δημιουργία του πολυπόθητου προσωπικού στιλ. Εκεί όπου η “ιδανική” για εμάς φούστα συνδυάζεται με γόβα, με μπότα, με μπαλαρίνες ή ακόμη και με άρβυλα, μεταδίδοντας έτσι τη διαφορετικότητα με την οποία η κάθε κοπέλα αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη θηλυκότητα αλλά και τον εαυτό της.

Yorgos Pantazonas – www.stylists.gr