Η φωτογράφος Ida Pap ταξιδεύει στον κόσμο και φωτογραφίζει ότι της τραβάει την προσοχή με την κάμερα της και το κινητό της. Μοιράστηκε μαζί με το κοινό της τα καλύτερα tips για να τραβήξεις φωτογραφίες για τις οποίες θα είσαι περήφανος μετά.

1) Tο timing είναι άκρως σημαντικό

photo-1

Ενώ ταξιδεύω έχω πάντα στο μυαλό μου ότι η επιτυχία των φωτογραφιών μου εξαρτάται από έναν βασικό παράγοντα: Πόσο τυχερή θα είναι με τον χρόνο. Είμαι πάντα προετοιμασμένη για να τραβήξω μια ωραία φωτογραφία, μερικές φορές όμως μπορεί να συμβεί λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα.

Στη Κούβα ανακάλυψα έναν χρωματιστό τοίχο με πόρτες και μου ήταν αρκετό μέχρι που είδα μια ολόκληρη οικογένεια σε ένα ποδήλατο. Δεν είναι συνηθισμένη εικόνα οπότε επιβεβαιώνεται ότι τα καλά πράγματα συμβαίνει και όταν περιμένεις για λίγο.

photo-2

2) Η ιδανική απόσταση

photo-3

Θέμα υποκειμενικό αφού ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις για την απόσταση, δεν υπάρχουν ακριβείς κανόνες. Όλα εξαρτώνται από το πόσο θέλεις να επικεντρωθείς στο ”αντικείμενο” της φωτογραφίας σου. Πάλι στη Κούβα τράβηξα την ίδια φωτογραφία του άντρα με ένα βήμα διαφορά και το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό.

photo-4 3) Οι σωστές γωνίες

Είναι θέμα προοπτικής. Το να ξαπλώσεις κάτω για να τραβήξεις τι φωτογραφία σου θα σου δώσει μια εντελώς άλλη, ασυνήθιστη εικόνα.

photo-5

4) Η κατανόηση του φωτός

Ο χαμηλός φωτισμός δεν είναι κατάλληλος για να βγάλεις φωτογραφίες με το κινητό σου. Ακόμα και αν μοιάζει εντάξει στην οθόνη σου το αποτέλεσμα δεν θα είναι σωστό και δεν υπάρχει κάποιο app που να το φτιάξει αυτό. Μια ακόμα καλή συμβουλή είναι να αποφεύγεις τον σκληρό και δυνατό ήλιο του μεσημεριού. Και τελικά η πιο καλή ώρα είναι όταν το φως είναι ”μαλακό” στην ανατολή του ηλίου ή στη δύση.

photo-6

5) Φωτογράφισε ανθρώπους

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο φωτογραφίες τοπίων και πόλης. Μπορούν κάλλιστα να είναι και οι ντόπιοι. Ειδικότερα εάν δε το συνηθίζεις τότε θα είναι μια νέα εκδοχή για σένα.

stories-portraits-6

Φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες: hidapap.com