Μπορεί προσωπικά να μην έχω επισκεφτεί αυτή τη χώρα αλλά οι φωτογραφίες που έχω δει και οι περιγραφές που έχω ακούσει, μου φτάνουν για να την αγαπήσω. Οι μεγάλες εναλλαγές της αλλά και η τοποθεσία της, την κάνουν ένα μέρος ιδανικό για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Τοποθετημένη κάπου στο Βόρειο Ατλαντικό προσπαθεί για αιώνες να κρατήσει μια ισορροπία ανάμεσα στους ζεστούς, καλόψυχους ανθρώπους της και στα απόκρημνα τοπία της. Αν μας ρωτήσεις αν τα καταφέρνει, θα σου πούμε πως από μακριά αυτό αντιλαμβανόμαστε.

Αυτή η χώρα, λοιπόν, δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες. Και όχι αδίκως.

Παρακάτω θα βρεις και εσύ μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς αλλά και για να ερωτευτείς ακόμη και από μακριά αυτή την τόσο ιδιαίτερη χώρα.

1.Είναι προσβάσιμη

Ναι, ναι! Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, μπορεί να σου φαίνεται εξωπραγματικό αλλά αυτό που σου λέμε αποτελεί την πραγματικότητα. Ο τουρισμός σε αυτή τη μακρινή χώρα, λοιπόν, ξεκίνησε να ανθίζει από τότε που έπεσαν οι τιμές στις πτήσεις της. Πόσο καιρό έχεις να ελέγξεις την εφαρμογή με τις πτήσεις στο κινητό σου;

Βρήκαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την Ισλανδία
expertvagabond.com

2. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου

Αυτό ισχύει ακόμη και για εμάς τις γυναίκες. Η Ισλανδία είναι παγκοσμίως γνωστή για την ελάχιστη εγκληματικότητα αλλά και για το φεμινισμό των κατοίκων της. Αυτό φυσικά εφαρμόζεται κατά γράμμα και στους κατοίκους. Η υποχρεωτικά ισάξια πληρωμή ανδρών και γυναικών είναι γεγονός!

Βρήκαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την Ισλανδία
marginalrevolution.com

3. Είναι το καλύτερο μέρος για να δεις το Βόρειο Σέλας

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα που ονειρευόμαστε από τότε που ήμασταν παιδιά. Από το Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα του Απριλίου, λοιπόν, η Ισλανδία είναι ένα από τα καταλληλότερα μέρη για να το απολαύσεις.

Βρήκαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την Ισλανδία
www.traveltalktours.com

4. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις

Οι εξωτερικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει σε αυτό το νησί είναι ατελείωτες. Παγοδρομία στο Skaftafell, ιππασία στο Snaefellsness, παρακολούθηση φαλαινών στο Husavik και άλλα πολλά που δε φαντάζεσαι.

Βρήκαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την Ισλανδία
www.worldatlas.com

5. Θα πάρεις έμπνευση από το street style

Μπορεί το Reykjavik να μην είναι η πρωτεύουσα της μόδας και μπορεί όταν το ακούς να μη σκέφτεσαι τους φαντασμαγορικούς δρόμους του Παρισιού αλλά όσο περνάνε τα χρόνια αυτή η πόλη μετατρέπεται σε ένα εναλλακτικό κέντρο της μόδας. Το Reykjavik Fashion Festival συμβαίνει δύο φορές το χρόνο και εμείς σου συστήνουμε να το απολαύσεις.

Βρήκαμε μερικούς καλούς λόγους για να επισκεφτείς την Ισλανδία
www.uhdwallpapers.org