Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην παραιτηθείς

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην παραιτηθείς

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μισείς τις Δευτέρες

Χτυπάει ξυπνητήρι. Είναι 7:30 το πρωί. «Κάθε μέρα η ίδια δουλειά», σκέφτεσαι. Αν κάτσεις να κάνεις λίγο παραπάνω focus στις σκέψεις σου θα συνειδητοποιήσεις ότι το αν είχες τη δυνατότητα, δεν θα σηκωνόσουν καν από το κρεβάτι. Θα έμενες σκεπασμένος; Θα χάζευες στο Netflix από το πρωί; Θα πότιζες τον κήπο του γείτονα; Θα χάζευες το page του Μπούκουρα στο facebook; Θα φανταζόσουν με ηδονή την έκφραση του προϊσταμένου σου όταν θα άκουγε ότι θέλεις να παραιτηθείς;

Προχώρησε τη σκέψη λίγο παραπάνω. Σηκώνεσαι το πρωί και ξέρεις ότι από τη στιγμή που θα πατήσεις το κουμπί της καφετιέρας, μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξεις το φως στο χολ επιστρέφοντας, θα έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον οχτώ ώρες. Ολόκληρες. Ώρες στις οποίες πώς νιώθεις; Ότι όλα είναι μάταια; Ότι μισείς τις Δευτέρες; Ότι σιχαίνεσαι τη ζωή σου; Ότι θα χρειαστείς τον Μπούκουρα πιο σύντομα από ό,τι νόμιζες; Πάρε μια βαθιά ανάσα. Η ζωή είναι μικρή. Και εσύ πρέπει να παραιτηθείς. Αυτό θα σου έλεγε και ο ίδιος ο Μπούκουρας στην τελική.

Παραιτήσου γιατί θέλεις να ξυπνάς το πρωί και να είσαι τόσο ευδιάθετη που θα κάνεις τους άλλους να ανησυχούν

Η ζωή είναι μικρή και τα πρωινά είναι η σημαντικότερη φάση της μέρας. Εντάξει, με έπιασες. Είμαι πρωινή τύπισσα. Το θέμα είναι ότι τα πρωινά είναι γεμάτα μικρές ιεροτελεστίες και αφορμές για να συνειδητοποιήσεις πόσο ωραίο είναι το να ζεις. Αν τα δικά σου είναι γεμάτα από πολλές –μικρές ή μεγάλες- δικαιολογίες απουσίας από τη δουλειά, απλά παραιτήσου. Η ζωή είναι μικρή.

Παραιτήσου γιατί έχεις βαρεθεί να βλέπεις τα μούτρα του εργοδότη σου

Κάθε μέρα μπαίνεις στο γραφείο και ξέρεις ότι θα δεις έναν άνθρωπο εθισμένο στο άγχος, χωρίς κέφι, χωρίς έμπνευση; Παραιτήσου. Είμαστε τα άτομα που επιλέγουμε. Όχι αυτό δεν αφορά μόνο φιλικές και ερωτικές σχέσεις. Αφορά και τις εργασιακές. Ο βασικότερος των συνεργατών σου πρέπει να σε εμπνέει να γίνεις φιλόδοξος και ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Όχι να κλειστείς στην τουαλέτα και να κλαις σε εμβρυακή στάση.

Παραιτήσου γιατί οι συνάδελφοί σου είναι ακόμα χειρότεροι

Από τον εργοδότη ίσως και να το περιμένεις. Είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει, έχει υπάρξει στη θέση σου, έχει πάρει τα ρίσκα του. Έχει δημιουργήσει κάτι μέσα από όλα αυτά και έχει τα άγχη του. Στο μεταξύ, δε φτάνει που σε βλέπει όλη μέρα, έχει και να σε πληρώνει. Οι συνάδελφοι όμως; Γιατί τόσα νεύρα και ανταγωνισμός, αδέλφια; Τι έχετε να χωρίσετε; Γιατί τόση γκρίνια για την κίνηση, το κρύο, τον καφέ, τη Ρούλα από τον τρίτο; Μισείτε τις γυναίκες σας; Χωρίστε. Η ζωή είναι μικρή. Μισείτε τη δουλειά σας; Παραιτηθείτε. Η ζωή είναι μικρή.

Παραιτήσου γιατί δε νιώθεις δημιουργικός

Από μικρός γρατζουνάς την κιθάρα σου και πιστεύεις ότι ο Slash είναι ένας μικρός –αλλά ωραίος- ερασιτέχνης μπροστά στην ταλεντάρα σου. Ναι ΟΚ, αυτό δεν είναι αλήθεια. Αλλά εσύ ήθελες να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου. Πώς βρέθηκες πίσω από έναν υπολογιστή με ανοιγμένο το Excel, έτοιμος να πάθεις επιληψία; Είσαι σε αυτή τη φάση της ηρεμίας πριν την έκρηξη και τι κάνεις; Συμπληρώνεις το Excel. Σήκω πάνω. Μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε περπατώντας στον ρυθμό του solo του Slash στο Sweet Child O’Mine. Έλα παραδέξου το, καλός είναι ο άτιμος.

Παραιτήσου γιατί οι ιδέες σου μένουν ανεκμετάλλευτες

Μπήκες σε ένα περιβάλλον σχεδόν νεκρό. Αλλά εσύ –όντας ακόμα ζωντανός- πήγες με πάθος και νέες ιδέες. Και τι έγινε; Δεν θέλει κανείς να ξυπνήσει. Βαριούνται. Πιστεύουν ότι όλα είναι μάταια. Πως δεν έχει νόημα να κάνεις τίποτα γιατί ούτε «οι άλλοι» κάνουν τίποτα. Στην Ελλαδίτσα είμαστε μωρέ και άλλες τέτοιες παθιασμένες πεποιθήσεις. Πόσο καιρό θα σου πάρει λες να "σαπίσεις" κι εσύ; Σήκω από τη θέση σου. Μάζεψε τα πράγματά σου. Άφησε από μια κάρτα του Μπούκουρα σε κάθε γραφείο και παραιτήσου. Η ζωή είναι μικρή.

Παραιτήσου από τη δουλειά πριν παραιτηθείς από τη ζωή

Κάπου αυτό το “dead inside” feeling γίνεται και λίγο επικίνδυνο. Βλέπεις, όσο συνηθίζεις αυτή τη μετριότητα, τόσο πιο δύσκολα φεύγεις από αυτή. Είναι λίγο εθιστικό να βολεύεσαι σε κακές καταστάσεις αν το σκεφτείς. Αν νιώθεις ότι αδικείσαι, ότι υποτιμάσαι, ότι πληρώνεσαι πολύ λιγότερο από όσο αξίζεις (ναι, βάλε και το οικονομικό περιβάλλον γενικά στην εξίσωση. Σε θέλω ψύχραιμο), σκέψου καλά. Αλλά σκέψου τώρα. Η ζωή είναι μικρή για να περιμένεις την Παρασκευή.

Δες ακόμα:

4 λόγοι να παραιτηθείς από τη δουλειά σου


gif: giphy.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.