Στον έρωτα τα πράγματα είναι απλά. Τον νιώθεις ή δεν τον νιώθεις. Στο μεταξύ, η φυσική ροή των πραγμάτων λέει πως ο έρωτας κρατάει κανένα τετράμηνο, το love center κλείνει και “έρχονται άλλα πράγματα”. Κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα τον άνθρωπο που σου λέει αυτό στα μάτια και προσπάθησε να καταλάβεις αν τον καλύπτουν αυτά τα “άλλα πράγματα”. Αισθάνομαι τον προβληματισμό σου. Είναι κάπως δύσκολο να διαλέξεις ανάμεσα στο “νιώθω μικρά πυροτεχνήματα στο κεφάλι μου όταν μιλάμε” και το “νιώθω τόσο άνετα να φορέσω την ξεχειλωμένη πιτζάμα μου με τα πιγκουινάκια μπροστά του”. By the way, πέτα τη. Και παραδέξου ότι τελευταία σκέφτεσαι πολύ έντονα το ενδεχόμενο να χωρίσεις.

Αν είσαι σε δίλημμα για το αν πρέπει να χωρίσεις γιατί το πάθος έφυγε ή να μείνεις και να προσπαθήσεις να συντηρήσεις αυτή την ανθρώπινη σχέση την ερωτική τέλος πάντων, αρχικά μη βιαστείς. Δεν είναι όλη η ζωή πεταλουδίτσες και έντονα συναισθήματα. Μακάρι να ήταν. Αν συμβαίνουν, όμως, τα παρακάτω πάρε το moto της Samantha, κάνε το wallpaper στο κινητό σου, δώσε του ένα φιλί και αποχώρισε. Η ζωή είναι μικρή.

Δεν ανυπομονείς να τον δεις

Το συναίσθημα που προσπαθεί να περιγράψει ο Alex Turner στο RU Mine? έχει φύγει. Δε νιώθεις πια ότι δεν είσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, όταν δεν είναι και εκείνος εκεί γύρω. Δεν τον βλέπεις πια ως silver lining, πώς το λένε;

Επικεντρώνεσαι περισσότερο στα αρνητικά του στοιχεία παρά στα θετικά

Προτιμάς περισσότερο να κολλήσεις στο πώς αντιδρά σε ένα κοινωνικό ερέθισμα του στυλ “πόσο αγενείς είναι οι άνθρωποι στο μετρό”, παρά στο πόσο προσπαθεί να μη σε ξυπνήσει το πρωί που ετοιμάζεται για τη δουλειά και εσύ έχεις ακόμα μια ωρίτσα ύπνου. Σύμφωνα με τον νόμο της έλξης, προσελκύεις ό,τι σκέφτεσαι. Εγώ τον νόμο της σκέψης τον πιστεύω. Οπότε είτε θα αλλάξεις το focus σου από τα αρνητικά στα θετικά είτε θα αλλάξεις το υποκείμενο του focus.

Δε σε κάνει να γελάς

Έχεις δει εκείνα τα ζευγάρια που κάθονται για φαγητό στο πιο απόμερο μέρος του εστιατορίου; Όχι για να έχουν ιδιωτικότητα για να είναι όσο “άτακτοι” (έγινα η θεία μου μόλις) θέλουν. Αλλά για να μην έχουν καμία επαφή με τη ζωή. Με το φαν. Με την προοπτική του να μην παίρνουν τη ζωή, τους εαυτούς του, τη σχέση τους, το μέλλον τόσο σοβαρά. Κάθονται εκεί χωρίς να έχουν ανταλλάξει ούτε μισό χαμόγελο, χωρίς να έχουν σχολιάσει τον τρόπο που κρατάει το τσιγάρο του ο κύριος δίπλα ή το πόσο θέλουν να παραγγείλουν και δύο σφηνάκια τεκίλα χωρίς λόγο. Μη γίνετε αυτοί. Η ζωή είναι μικρή.

Δεν κάνετε σεξ

Το να δεις GNTM σου φαίνεται κάπως πιο ενδιαφέρον από το να κάνεις σεξ μαζί του; Πόσο μικρή είναι η ζωή είπαμε;

Η καρδούλα σου χτυπάει για κάποιον άλλο

Μια φίλη μου, όσο ήταν σε μια μακροχρόνια σχέση, ερωτεύτηκε κάποιον άλλο. Τον γνώρισε από κοινή παρέα, ένιωσε πράγματα αλλά επέλεξε να μη χαλάσει αυτό που είχε χτίσει. Έκλαψε, πόνεσε, αλλά δεν απάτησε. Τον ξέχασε. Βέβαια, ακόμα και σήμερα, κάθε φορά που μιλάμε για αυτόν αλλάζει όλη της η έκφραση. Σαν να τη χάνουμε για λίγο. Αυτό λέγεται απωθημένο. Και να σου πω κάτι; Ποιος εγγυάται ότι η σωστή απόφαση ήταν να μη χωρίσει; Κανείς. Και το λυπηρό είναι ότι τώρα δεν μπορεί και να το μάθει. Γιατί; Γιατί δε ρίσκαρε για τον έρωτα.

Θέλεις να τσιλιμπουρδίσεις

Βγαίνεις έξω. Φλερτάρεις. Θέλεις επιβεβαίωση και δίνεις επιβεβαίωση. Θες να γνωρίσεις ανθρώπους. Να διαμορφώσεις και να διαμορφωθείς. Και το λες συνειδητά. Ζήσε το και αυτό. Είναι απαραίτητο στάδιο για να μην έχεις απωθημένα, για να δεις τι σου κάνει και τι όχι. Τι λειτουργεί για εσένα και τι είναι άδικος κόπος. Το χάος αυτό θα σου μάθει πολλά για εσένα και για τους ανθρώπους γενικά.

greek funny memes

Δε μιλάτε

Αυτό το υπέροχο “δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα” έχει φύγει. Κάποτε ξεκινούσατε από ένα σχόλιο σε ένα ρεπορτάζ των ειδήσεων των οχτώ και καταλήγατε στα παιδικά χρόνια του Χέγκελ. Τώρα οριακά δε μιλάτε για τα projects που έχετε αναλάβει στις δουλειές σας. Το χειρότερο είναι ότι έχετε σταματήσει να είστε ο ένας το project του άλλου.

Αυτή η σχέση έχει γίνει το comfort zone σου

Στην πραγματικότητα δεν είσαι εκεί ούτε από έρωτα ούτε από πάθος. Μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν, αλλά φοβάσαι να ζήσεις χωρίς αυτόν. Πάλι δε ρισκάρεις. Πάλι υπονομεύεις το potential σου. Το comfort zone σου είναι το σώμα σου. Τέλος. Το παίρνεις και το εναποθέτεις σε όποιο risky zone θέλεις από εκεί και μετά. Η ζωή είναι μικρή κι εσύ ξέρεις να προσέχεις τον εαυτό σου.

Έχει σταματήσει να σε εμπνέει

Πού είναι ο θαυμασμός; Η ανάγκη να τον κάνεις να νιώθει απαραίτητος; Τα “δικός μου” και “δική μου” με μια κρυφή περηφάνια; Το να μιλάς για αυτόν με την πρώτη ευκαιρία; Πού είναι τα νέα hobby και οι συνδρομές στο γυμναστήριο; Ααααχ. Η ζωή είναι μικρή μωρό μου. Και θέλει έμπνευση και motivation. Υπάρχει καλύτερο motivation από τις πρώτες στιγμές του έρωτα;

Συνήθως, σε μια σχέση, ό,τι ισχύει για τη μια πλευρά, ισχύει και για την άλλη. Δεν είναι και πολύ πιθανό σε σένα να έχει φύγει το πάθος και για εκείνον να είναι όλα όπως στην αρχή. Αν κάτι είσαι πραγματικά, αυτό είναι θαρραλέα. Και θέλει θάρρος για να την κάνεις αυτή τη  συζήτηση. Όμως για τη ζωή σου μιλάμε εδώ. Και αυτή θα την περιποιηθείς όπως της αξίζει. Γιατί είναι μικρή. Και ο Μπούκουρας περιμένει στη γωνία.

Δες ακόμα:
Τι γίνεται όταν χωρίζεις με κάποιον που αγαπάς πραγματικά;
Πότε τελειώνει στα αλήθεια το heartbreak;
Curving: το τοξικό trend στις σχέσεις που πρέπει να προσέξεις

featured image: Thought Catalog Tumblr