Η τέχνη του να ακούς στο πρώτο ραντεβού

Η τέχνη του να ακούς στο πρώτο ραντεβού

Βασικές συμβουλές για να την κατακτήσεις

Αυτό που βγαίνεις ραντεβού και από ένα σημείο και μετά (εναλλακτικά: από ένα ποτό και μετά) απλά δε μπορείς να σταματήσεις να μιλάς, το έχεις πάθει; Εμείς πάντως ναι. Είσαι ενθουσιασμένη, έχεις αποφασίσει ότι θα δείξεις τον εαυτό σου -ολόκληρο- και το κάνεις πράξη. Όταν συνειδητοποιείς πως ο άλλος δεν έχει προλάβει να πει λέξη, ίσως είναι και αργά. Τι θα έλεγες απλά να αρχίσεις να ακούς αυτή τη φορά;

Αν σου φαίνεται δύσκολη η πρόκληση, διάβασε παρακάτω κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς να κατακτήσεις την "τέχνη" του να ακούς στο πρώτο ραντεβού.

Άφησε κάτω το κινητό σου

Στην τελική, το να κοιτάζεις το κινητό σου όταν είσαι σε ραντεβού, φωνάζει πως έχεις άγχος και καταφεύγεις στο κινητό για έξτρα ψυχολογική στήριξη. Άφησε το και απλά κάνε focus στο συνομιλητή σου. Σαν να είμαστε στα 90s.

Πες όσα θες να πεις

Όταν είσαι ο εαυτός σου, είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Το να απαντάς όσα πιστεύεις πως θέλει να ακούσει ο συνομιλητής σου είναι παγίδα, αλλά τα αποτελέσματά της θα τα βρεις μπροστά σου αν η σχέση σας προχωρήσει. Μη λες πράγματα που δεν πιστεύεις. Μείνε αληθινή και σώσε χρόνο από περιττά δράματα.

Eye Contact

Το eye contact δείχνει προσοχή. Ότι είσαι πραγματικά εκεί και ακούς όσα έχει να σου πει ο συνομιλητής σου. Ακόμα και αν είναι τόσο όμορφος που δυσκολεύεσαι να τον κοιτάζεις για πολλή ώρα, μην ξεφεύγεις. Άκουσε τον.

Διακριτικές σωματικές αντιδράσεις

Άνοιξε τα μάτια σου, κούνα το κεφάλι σου καταφατικά, χρησιμοποίησε τα χέρια σου όταν νιώθεις να ταυτίζεσαι με κάτι που λέει. Δείξε έμπρακτα πως τον ακούς.

Μη διακόπτεις

Όλοι διακόπτουμε τους φίλους μας όταν μιλάνε. Μας συγχωρούν κάθε φορά, ίσως μετά από μικρή, πικρή παρατήρηση. Ωστόσο, το να το κάνεις σε κάποιον που δεν γνωρίζεις τόσο καλά, μπορεί να αποτελέσει red flag.

5 σκέψεις που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από ένα κακό ραντεβού

Elite Daily

Κάνε παύση

Πολλές φορές στα πρώτα ραντεβού μιλάμε λόγω νευρικότητας. Αν αυτό δεν το "διαβάσει" ο άλλος, θα πιστέψει πως απλά δεν θες να τον ακούς. Δεν ακούς γενικά. Είναι εξουθενωτικοί οι ασταμάτητοι μονόλογοι. Κάνε μια παύση, μείνε σιωπηλή και άφησε τον να καλύψει το κενό. Αν δεν το κάνει, ρώτησε τον κάτι. Δώσε του τον λόγο.

Φάε!

Το να τρως και το να πίνεις όσο μιλάει κάποιος άλλος δε θεωρείται διακοπή. Σκέψου απλά πως όσο περισσότερο περιμένεις μέχρι να πιεις μια γουλιά από το ποτό σου ή να φας μια μπουκιά από το φαγητό σου, τόσο πιο νευρική θα γίνεσαι. Άρα τόσο περισσότερο θα μιλάς.

Απλά άκου.

featured image: bbc.co.uk
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.