Αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, τότε γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις την αίσθηση του λαμπερού, λείου δέρματος στο πρόσωπό σου. Μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλά διαφορετικά προϊόντα και μεθόδους για να καταπολεμήσεις την ακμή όμως αυτή επιμένει να εμφανίζεται. Ψάχνεις λοιπόν να βρεις αποτελεσματικές λύσεις για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου.

Τα προϊόντα που επιλέγεις είναι πολύ σημαντικά. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η συνολική skincare routine που ακολουθείς στο πρόσωπό σου. Υπάρχουν λοιπόν κάποια βήματα τα οποία δεν θα πρέπει να παραλείπεις. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο δέρμα σου.

Πολλές κοπέλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακμής χρησιμοποιούν προϊόντα make-up ακατάλληλα για τον τύπο του δέρματός τους με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την κατάσταση

Το make-up είναι σίγουρα μία πολύ καλή λύση όταν θέλεις να καλύψεις τις ατέλειες που δημιουργούνται στο πρόσωπό σου λόγω της ακμής. Ωστόσο, αν επιλέξεις λάθος προϊόντα μπορεί να σου κάνουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό. Κάποια make-up περιέχουν φαγεσωρογόνα συστατικά τα οποία φράζουν τους πόρους του δέρματος και δεν το αφήνουν να αναπνεύσει. Για αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτική, επιλέγοντας μόνο μη φαγεσωρογόνα προϊόντα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να αναπνέει χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Επιπλέον υπάρχουν συνήθειες τις οποίες πρέπει να υιοθετήσεις για να αποφύγεις σπυράκια και μαύρα στίγματα

Ίσως η πιο συνηθισμένη “κακή” συνήθεια που μπορεί να έχεις είναι το να κοιμάσαι βαμμένη. Είναι πολύ λογικό να μην έχεις κουράγιο για ντεμακιγιάζ όταν γυρνάς αργά το βράδυ σπίτι σου. Είσαι κουρασμένη και το μόνο που θέλεις είναι να ξαπλώσεις. Ωστόσο, αυτή η πρακτική κάνει πολύ κακό στο δέρμα σου. Το να κοιμάσαι με τους πόρους φραγμένους από το make-up μόνο κακό μπορεί να κάνει στην επιδερμίδα σου. Επιπλέον, παρότι μπορεί να μην είναι ορατό με γυμνό μάτι, η μαξιλαροθήκη σου λερώνεται. Έτσι, το να συνεχίζεις να κοιμάσαι σε μία βρώμικη μαξιλαροθήκη μπορεί να σου δημιουργήσει επιμολύνσεις.

Μία ακόμα συνήθεια που δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες στο πρόσωπό σου είναι η χρήση make-up κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ή των πολύ ζεστών καλοκαιρινών ημερών. Ο ιδρώτας δημιουργεί επιπλέον σμήγμα και νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματός σου. Αυτά σε συνδυασμό με το make-up σου λειτουργούν ανασταλτικά για τη θεραπεία της ακμής.

Είτε χρησιμοποιείς make-up είτε όχι ο σωστός καθαρισμός του προσώπου σου είναι η βασικότερη συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσεις αν θέλεις να έχεις καθαρό δέρμα

Θα πρέπει να καθαρίζεις το δέρμα σου πρωί και βράδυ. Έτσι, θα δημιουργήσεις συνθήκες βοηθητικές για την καταπολέμηση της ακμής. Ειδικά ο καθαρισμός που προηγείται του ύπνου είναι πολύ σημαντικός αφού επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει όσο εσύ κοιμάσαι. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξεις εδώ είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Προτίμησε αυτά που, εκτός από έναν βαθύ καθαρισμό του δέρματος, εξασφαλίζουν και τις διαδικασίες της κερατόλυσης και της σμιγματορύθμισης. Έτσι θα έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και πιο λαμπερό δέρμα.

Η σειρά Ac-Norm Active της FREZYDERM είναι αυτή που ψάχνεις για έναν αποτελεσματικό βαθύ καθαρισμό

Για εγγυημένο αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις την Ac-Norm Active σειρά της FREZYDERM που απευθύνεται άτομα που έχουν λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής. Χρησιμοποίησε τον ενεργό αφρό καθαρισμού και περιποίησης Ac-Norm Active Foam Plus που διατίθεται σε πρακτική μορφή έτοιμου αφρού που δεν απαιτεί τρίψιμο για να έχεις έναν απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς. Αφαιρεί το υπερβολικό σμήγμα, τους ρύπους και το μακιγιάζ, μειώνει τη λιπαρότητα και παρέχει σμηγματορρυθμιστική δράση καθώς επίσης και βακτηριακή προστασία.  Εξίσου αποτελεσματικό με το Ac-Norm Active Foam Plus είναι και το Ac-Norm Active Cleanser. Ένα απαλό υγρό καθαρισμού που σου παρέχει κερατολυτική δράση, ενώ παράλληλα μειώνει τη δερματική δυσανεξία.

Ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ac-Norm Active WashΈνα άνυδρο καθαριστικό gel το οποίο ενεργοποιείται με το νερό και μετατρέπεται σε γαλάκτωμα με αποτέλεσμα να ξεπλένεται πιο εύκολα και ο καθαρισμός σου να γίνεται πιο γρήγορα. Προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό, αποσυμφορεί τους φαγέσωρες, αποτρέπει τη δημιουργία μαύρων στιγμάτων και παρέχει βακτηριακή προστασία. Επίσης, προσφέρει ήπια απολέπιση και δρα εξισορροπητικά στην επιδερμική μικροχλωρίδα.

ακμή

featured photo: Twenty20.com/ @vkstudio