Μετά από πολλά remake του Σέρλοκ Χολμς, ιστορίες του Ηρακλή Πουαρό και του Ντετέκτιβ Μέρντοχ ήρθε η ώρα να μπει και μια θηλυκή πινελιά στην έρευνα των μυστηρίων. Και ποια θα ήταν καταλληλότερη για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, από την δεσποινίς Phryne Fisher; Η ίδια είναι η πρωταγωνιστική μορφή της σειράς “Miss Fisher’s Murder Mysteries” που ξεκίνησε να προβάλλεται το 2012 κι έγινε και διαθέσιμη στο Netflix από το 2014.

Βρισκόμαστε προς το τέλος του 1920, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μελβούρνη. Με μια πρώτη ματιά και βλέποντας μάλιστα το πρώτο επεισόδιο, η σειρά δε διαφέρει πολύ στη λογική από άλλες παρόμοιες του είδους της. Αν παρατηρήσεις όμως λίγο καλύτερα, είναι πολλά περισσότερα από μια σειρά μυστηρίου.

Η σειρά "Miss Fisher's Murder Mysteries" είναι ένα κύμα φεμινισμού
nationalpost.com

Miss Fisher: The Flapper Girl

H Essie Davis ως Phryne Fisher είναι το κατεξοχήν flapper girl. Όπου flapper girl βλ. μία γυναίκα που πίνει, καπνίζει, βγαίνει τα βράδια και γενικότερα κάνει ό,τι θεωρείται “απαγορευμένο” για μια γυναίκα – και να ενοχλεί. Θα δεις την miss Fisher με τα υπέροχα συνολάκια της – παίζει σε κάθε επεισόδιο να είναι γύρω στα 8 με 10 διαφορετικά- να κυκλοφορεί με στιλέτο, πιστόλι, να μιλάει πάνω από 5 γλώσσες, να πιλοτάρει αεροπλάνο και να χρησιμοποιεί τη σεξουαλικότητα της στο έπακρο.

Είναι μια lady detective που δε γνωρίζει από νόρμες και στερεότυπα. Ή μάλλον τα γνωρίζει αλλά τα αγνοεί. Κι όχι δεν προσπαθώ να σε πείσω ότι η Phryne Fisher είναι καλύτερη από τους άντρες ντετέκτιβς που γνωρίσαμε ως τώρα. Θα μπορούσε όμως να είναι το ίδιο καλή, έτσι δεν είναι; Άλλωστε 3 σεζόν και 34 επεισόδια μετά, έχει αποδείξει την αξία της.

Η σειρά "Miss Fisher's Murder Mysteries" είναι ένα κύμα φεμινισμού
fanpop.com
This is what you do when you have survived WWI: you have fun

Έχοντας αυτό στο νου της, κατάφερε να γίνει η πιο badass detective που έχει περάσει από τις οθόνες μας. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα, αλλά οποιαδήποτε άλλη αναφορά θα θεωρηθεί σπόιλερ. Και δε θέλω να στο χαλάσω. Μπορεί όντως η Phryne Fisher να είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, βγαλμένος από βιβλίο. Παράλληλα όμως είναι το boss girl που μας δίνει όλο το motivation που χρειαζόμαστε. Άσε που είναι κι ένας λόγος παραπάνω να κρατήσεις τη συνδρομή σου στο Netflix.


Featured Image: filmink.com.au