Κάποια στιγμή θα γίνει, δεν μπορείς να το αποφύγεις.  Θα χωρίσεις. Και αφού περάσεις όλα τα απαραίτητα στάδια του πένθους θα νομίζεις πως δεν θα ξανά ερωτευτείς ποτέ.  Δεν μπορείς να φανταστείς να αγαπάς ή να αγαπιέσαι από κάποιον άλλο. Δεν έχει σημασία αν ήταν αμοιβαίος σουηδικός χωρισμός ή αν ένας αποφάσισε να λήξει το πάρτι. Σημασία έχει ότι πονάει και αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα ανακατεμένη με την αίσθηση ότι η αγάπη μας μοίρασε τα χαρτιά, εμείς παίξαμε και χάσαμε.

Οπότε κάνεις το μόνο που μπορείς αφού έχεις χύσει ποσότητες δακρύων εφάμιλλες του Νιαγάρα: μαζεύεις τα κομμάτια σου και προχωράς. Και εκεί που έχεις ορθοποδήσει και αρχίζεις να ξανά βρίσκεις τον παλιό σου εαυτό και να περνάς καλά, εμφανίζεται ο νέος.

Η πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά θα είναι διαφορετική. Αντί για τον γνωστό ενθουσιασμό και τις πεταλουδίτσες (πράσινες- κόκκινες- και κίτρινες) θα νιώσεις και άρνηση. Ναι, καλά διάβασες. Άρνηση. Γιατί συνήθισες τόσο πολύ στην post- breakup ρουτίνα σου και πιστεύεις ότι δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο από τη single life σου. Πολύ πιθανό να δήλωσες πως δεν είσαι για δεσμεύσεις και να φυλάκισες το μυαλό σου σε μια κατάσταση που αποφεύγεις το δέσιμο και τον πόνο που μπορεί αυτό να επιφέρει. Όλοι το κάνουμε. No biggie.

Την πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά θα πανικοβληθείς. Θα φοβηθείς όταν θα δεις να βυθίζεσαι όλο και περισσότερο στο συναίσθημα αυτό και να έρχεσαι σε επαφή με χορδές σου που είχες αφήσει ανέγγιχτες για καιρό.

Την πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά θα πάθεις και μια μικρή αμνησία. Θα ενδώσεις στο συναίσθημα, αλλά θα προσπαθήσεις να δώσεις στον εαυτό σου την ψευδαίσθηση του ελέγχου. Θα συνειδητοποιήσεις ότι το να ερωτεύεσαι ξανά είναι όπως και την πρώτη φορά, απλά τώρα έχεις διαφορετική οπτική γωνία. Η ίδια αγωνία, επιθυμία, ανταλλαγή υποσχέσεων. Αλλά σαν να μην το έχεις ξαναζήσει ποτέ. Σαν η πρώτη φορά να μην ήταν αληθινή. Έτσι πάει. Η τελευταία διαγράφει τις προηγούμενες.

Την πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά θα είσαι πιο συνειδητοποιημένο άτομο. Θα έχεις μια επαφή με την πραγματικότητα που δεν είχες παλαιότερα και θα καταλήξεις στην αντίθετη μεριά του φάσματος. Ήσουν πολύ φιλική με τα αγόρια φίλους σου; Τώρα θα έχεις υπόψιν σου ότι αυτό μπορεί να δυσκολεύει το αγόρι σου. Ήσουν το κτητικό και ζηλιάρικο αγόρι; Θα δείχνεις περισσότερη εμπιστοσύνη. Γιατί κατά κάποιο τρόπο  ελπίζεις να έμαθες από τα λάθη σου και να φερθείς διαφορετικά την επόμενη φορά.

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά, θα το κάνεις σαν να μην υπήρξε προηγούμενη. Αφού θα αφήσεις όλα αυτά που σε συγκρατούν από το να το απολαύσεις και να το ζήσεις, θα πιάσεις τον εαυτό σου να κάνει όλα όσα ορκίστηκες ότι δεν θα κάνεις ποτέ ξανά. Θα ξανά απολαύσεις τα τραγούδια τα οποία είχες σιχαθεί, θα πιάσεις το χέρι του/ της στο δρόμο, θα κάνεις τρυφερές αγκαλιές  και θα φιληθείς σαν να μην ήσουν αυτός που έκρινε όλα τα ζευγαράκια λίγους μήνες πριν. Γιατί ποιος νοιάζεται; Είσαι χαρούμενος.

Την πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά θα είναι φανταστικά. Θα ξαπλώνεις βλέποντας τον να κοιμάται ή θα τη βλέπεις να πιάνει τα μαλλιά της και θα σκέφτεσαι « Σκατά, την έχω πατήσει για τα καλά». Θα συνειδητοποιήσεις πως όσο καλά και να ένιωθες μόνος, δεν θα άλλαζες αυτό το συναίσθημα για τίποτα στον κόσμο. Θα θέλεις να γελάσεις με σένα για όλα αυτά που σκεφτόσουν και κορόιδευες. Αλλά σίγουρα δε θα θες να φύγεις.

Η πρώτη φορά που θα ερωτευτείς ξανά, δεν θα είναι η πρώτη. Την πρώτη φορά ήταν μια  μαγευτική – απίστευτη- αξέχαστη τρέλα. Κάτι που δεν μπορείς να ξανά ζήσεις αλλά είναι ok.  Αυτό που ζεις τώρα είναι μια γλυκανάλατη, μας-ανεβάζει-το-ζάχαρο-στο- Θεό , με διαφορετικό τρόπο απίστευτη εμπειρία. Αλλά θα χαμογελάσεις όταν γίνει γιατί δεν θα έχεις ξανά νιώσει έτσι ποτέ ξανά. Γιατί τώρα είναι αληθινό. Δυο άνθρωποι που χτίζουν από το μηδέν κάτι μαζί. Κάτι όμορφο, κάτι διαφορετικό, κάτι καινούριο.