Τα push-ups είναι η άσκηση που πρέπει να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα αν θέλεις να παραμείνεις σε φόρμα όλο το καλοκαίρι. Γιατί; Μα φυσικά, επειδή μπορείς να την κάνεις ο,τι ώρα και σε όποιο μέρος θες εσύ, γυμνάζοντας εκτός από τους κοιλιακούς σου, τα χέρια σου, το στέρνο αλλά και την πλάτη σου.

Μπορείς να κάνεις κοιλιακούς ενώ βλέπεις τηλεόραση, όταν περιμένεις να τελειώσει το πλυντήριο ρούχων, πριν τον ύπνο ακόμη κι όταν αφήνεις ελεύθερο τον σκύλο σου στο πάρκο.

Εμείς σου προτείνουμε παρακάτω μερικές από τις παραλλαγές των push-ups που μπορείς να δοκιμάσεις για το bikini body που ονειρεύεσαι.

*Knee push-ups

Στηρίξου στα γόνατά σου και σήκωσε τα πόδια παράλληλα στο δάπεδο. Στη συνέχεια ακούμπησε τις παλάμες σου στο δάπεδο και λύγισέ τις κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

*Elevated Push- ups

Στερέωσε κάτι σταθερό στον τοίχο, όπως είναι μία πολυθρόνα, ένα τραπέζι ή μία βαριά καρέκλα. Έχοντας αντίσταση, λοιπόν, στηρίξου στις μύτες των ποδιών σου και τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω στο σταθερό αντικείμενο σε παράλληλη στάση, σε γωνία 90 μοιρών. Για να ολοκληρώσεις την άσκηση λύγιζε τα χέρια σου και στη συνέχεια επανάφερέ τα στην αρχική θέση.

*One- Legged Push-ups

Έχοντας στηρίξει το βάρος σου στα γόνατα σου τα οποία είναι ακουμπισμένα στο δάπεδο, σηκώνεις ελαφρώς το ένα πόδι και το τεντώνεις ώστε να βρίσκεται σε παράλληλη θέση με το στρώμα. Στη συνέχεια, ακουμπάς τις ανοιχτές σου παλάμες στο δάπεδο κι ανασηκώνεις τον κορμό σου κάνοντας ένα φαινομενικά κλασικό push-up.

Δες ακόμα: 5 κινήσεις του box που θα σε γυμνάσουν όπως τη Gigi
featured photo: StyleCaster photos: popsugar.com