Έχοντας το προνόμιο να ζούμε σε μία χώρα, που μπορεί να μας προσφέρει ενδιαφέρουσες δραστηριότητες από την επιφάνεια της θάλασσας, μέχρι και την κορυφή του Ολύμπου καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ίσως από μόνη της να αρκεί ώστε να επαναπροσδιορίσουμε λίγο τον τρόπο σκέψης μας. Ανεξάρτητα από το επάγγελμα του καθενός και τις προτεραιότητες που ακολουθεί, το καλοκαίρι δεν προσδιορίζεται σαν μια ακόμη εποχή, αλλά ως Η αντιπροσωπευτικότερη Ελληνική περίοδος παγκοσμίως.

ddd

Το καλοκαίρι στην Αθήνα, μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις επιθυμίες του καθενός μας, αρκεί φυσικά να επιλέξει να φορά σαν μόνιμο αξεσουάρ τη καλή διάθεση. Η καθημερινότητα μας, από μόνη της αποκτά μια διαφορετική έννοια καθώς ο τρόπος που την αισθανόμαστε μέσα από τα ανοιχτά παπούτσια που φοράμε, τα σορτς, τα λινά υφάσματα, τις βερμούδες, τα σαλβάρια και φυσικά τα t-shirt, λειτουργεί από μόνος του σαν ένα πιο εύθυμο πρίσμα!

Αν το καλοκαίρι έπρεπε να προσδιοριστεί μόνο μέσα από κάποιες εικόνες ή περιγραφές, θεωρείτε πως όλοι οι αναγνώστες θα σχημάτιζαν την ίδια εικόνα και αίσθηση μέσα από βασικές στιλιστικές περιγραφές και αναλύσεις γύρω από χρώματα, τα prints και τις τάσεις που επικρατούν, στον παγκόσμιο στερέωμα της μόδας? Θυμηθείτε, πως διανύουμε μια χρονική περίοδο όπου το προσωπικό στιλ του καθενός, αποτελεί σύμβολο διαφορετικής σκέψης και χαρακτήρα καθώς η επιλογή των ρούχων και των αξεσουάρ για την επιμέλεια μιας εικόνας είναι μόνιμα συνδεδεμένες όχι μόνο με τη γνώση αλλά και από την διάθεση του/της δημιουργού, εκείνης της περιόδου. Μια περίοδο ανανέωσης και αναζωογόνησης γύρω από τον ήλιο, ξένοιαστες ημέρες και ρομαντικές νύχτες δίπλα στο κύμα, παιχνίδι ή διάβασμα στην παραλία και πολλές άλλες μοναδικές προσωπικές στιγμές. Στιγμές που χρωματίζουν διαφορετικά την έννοια του καλοκαιριού στο μυαλό του καθενός από εμάς, ικανές να απογειώσουν και να εμπνεύσουν από χαμόγελα και γέλια μέχρι και απομόνωση έως κατάθλιψη!

tumblr_mk2jz3dTeP1qh1jgko1_500

Όλοι μας μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, τόσο μέσα από αυτά που επιλέγουμε να φοράμε κατά την περίοδο αυτή, όσο και από τις περιοχές που επιλέγουμε να επισκεφτούμε είτε με τη μεγάλη μας παρέα, είτε απλά με τον εαυτό μας! Καθώς όμως το στιλ μας, ακολουθεί δικές του συντεταγμένες (αρνούμενος/η συνήθως να ακολουθήσει το ασφαλές μονοπάτι που προτείνουν τα περιοδικά) και ο αριθμός των ρούχων σταδιακά μειώνεται όσο η θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ίσως ήταν καλύτερο να αφιερώσουμε τον ελεύθερο χρόνο που μας απομένει, στην επικοινωνία και σε περισσότερες στιγμές με τους φίλους μας!

Εκεί όπου το ντύσιμο μας, έχει δευτερεύουσα σημασία, γιατί στη χώρα μας η μόδα του καλοκαιριού εντοπίζεται όπου υπάρχει χαμόγελο, καλή κουβέντα και δροσερά ποτά. Εκεί όπου όλοι/ες μας αισθανόμαστε τις στιγμές στην παραλία σαν τότε που ήμασταν μικρά παιδιά, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο εκτός από το “παιχνίδι”. Εκεί όπου οι στιγμές διαρκούσαν περισσότερο, και όλοι μας καταλήγαμε να γινόμαστε μια μεγάλη παρέα, όπου δεν υπήρχαν άγνωστοι!