Η καταξιωμένη συγγραφέας και πρώην πρώτη κυρία εμπνέει κάθε ζευγάρι μέσω της 30χρονης σχέσης της με τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α Barack Obama.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της, «The Light We Carry: Overcoming In Uncertain Times.», η Michelle Obama, η συγγραφέας των best-sellers μοιράστηκε μερικά σοφά λόγια για την πραγματικότητα του γάμου και των μακροχρόνιων σχέσεων.

Μιλώντας στο NPR’s Life Kit εν μέσω της κυκλοφορίας του δεύτερου βιβλίου της , η Michelle εμβάθυνε στην ανατροφή, την καριέρα, την οικογένεια και τη σχέση της με τον Barack, ενώ πρόσθεσε ότι είναι «γοητευμένη» από το πως προσεγγίζουν τα ραντεβού και τις σχέσεις όσοι ανήκουν στη νέα γενιά.

Επίσης μοιράστηκες τι σκέψεις της για το πώς θα μπορέσεις να βρεις έναν σύντροφο ζωής που να σε εξισορροπεί και να σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

«Όταν μιλάω για τη σχέση μου με τον σύζυγό μου, είναι επειδή ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι που προσπαθούν να καταλάβουν – τι είναι ένας γάμος; Πώς διαμορφώνεις μια σχέση;» αναφέρει η Michelle.

«Με γοητεύει το πόσο λίγο μιλάμε σε νέους, νέους ενήλικες, για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα να συμπορεύεσαι με κάποιον.», συνέχισε.

«Τι προσπαθείς να πάρεις από αυτή τη σχέση με αυτό το άλλο άτομο; Το έχεις σκεφτεί; Επιδιώκεις γάμο ή θέλεις μια απλή σχέση; Αυτά είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα».

Στη συνέντευξη, η Michelle μοιράστηκε τη φιλοσοφία της για την πραγματικότητα του γάμου και γιατί δεν είναι πάντα στο γάμο όλα “50/50”.

«Δεν είναι πραγματικά μια συμβουλή. Για μένα, είναι μια φιλοσοφία, είναι μια προοπτική», λέει. «Σε αυτή την εποχή του θέλουμε τα πάντα τώρα, και τα θέλουμε όλα γρήγορα, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο γάμος δεν είναι ποτέ 50/50.»

«Έχω ανακαλύψει ότι αν το επιμείνετε – σε όλη τη διάρκεια της σχέσης σας μπορεί να έχετε 50/50 με την πάροδο του χρόνου. Αλλά αν κοιτάξω τον γάμο μου, αν τον κρίνω π.χ. το έτος 5 ή το έτος 10, δεν υπήρξε ποτέ καθαρό 50/50. Ναι, υπήρχαν στιγμές που ένιωθα ότι ήμουν 70% μέσα στο γάμο και ο σύζυγός μου 30%, λόγω των επιλογών που έκανα όσον αφορά το πώς ήθελα να φαίνεται η οικογένειά μας».

Έχοντας σαν δεδομένο ότι θα υπάρξουν «δύσκολες περίοδοι» στις σχέσεις, η Michelle τόνισε ότι ο συμβιβασμός είναι φυσικό μέρος της ανάπτυξης και της αγάπης.

«Όπως έχω πει στους νέους που με ρωτούν για το γάμο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να έχεις μακροχρόνιες «δυσκολίες». Και για πολύ – εννοώ, θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια», σημείωσε. «Οπότε νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε ειλικρινείς σε αυτές τις συζητήσεις, να μην φανταζόμαστε την ιδανική σχέση, γιατί με αυτά τα standards οι νέοι την εγκαταλείπουν πολύ σύντομα.»

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι συχνά συμπεριφέρονται ο ένας στον άλλο σαν να είναι μιας χρήσης, τα λόγια της Michelle αποτελούν έναν αντίποδα σε μια κουλτούρα γνωριμιών, η οποία γρήγορα «παρατάει» αμέσως έναν σύντροφο σε οποιαδήποτε μικρή ταλαιπωρία.

Για ακόμα μια φορά τα λόγια της Michelle είναι τροφή για σκέψη.