Χρειάστηκαν μόλις δεκαπέντε λεπτά τηλεοπτικού χρόνου, για να χωρέσει ολόκληρη η νοοτροπία της ματσίλας μιας υποκριτικής και σεξιστικής κοινωνίας, η οποία πήρε σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος στήριξε ολόκληρη τη θεωρία του περί αθώωσης γνωστού ηθοποιού- τον οποίο κατήγγειλαν μέχρι στιγμής επώνυμα τρεις ηθοποιοί για βιασμό και με εξώδικό του, απαγόρευσε να αναπαράγεται το όνομά του και η εικόνα του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης- στο ότι “είναι καλός μου φίλος δεν θα μπορούσε να κάνει κακά πράγματα”.

Δηλαδή, με τη λογική του κυρίου Σταρόβα, όποιος είναι καλός του φίλος, αυτομάτως απαλλάσσεται από το να διαπράξει κάποιο αδίκημα, διότι στη δική του λογική, ο καλός είναι πάντα καλός με όλους, ενώ ο κακός πάντα κακός με όλους. Αυτό μου θυμίζει πολύ έντονα, την κλισέ δήλωση που παίρνει ο εκάστοτε ρεπόρτερ από τους γείτονες του κάθε δράστη: “Ήταν καλό παιδί, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα”.

Με αυτό το ‘αδιάσειστο επιχείρημα’ λοιπόν, ο Δημήτρης Σταρόβας συγκέντρωσε στο πρόσωπό του, όλους εκείνους που τόσα χρόνια με τη στάση τους, τις παρωπίδες και τον παραλογισμό τους αποτέλεσαν την ΄κοπριά’ ώστε να θεριεύουν τα ζιζάνια που κακοποιούν γυναίκες. Το τελευταίο λοιπόν που χρειάζεται η κοινωνία μας- ειδικά στην παρούσα φάση που ζούμε ιστορικής σημασίας μέρες- είναι υπερασπιστές ανδρών που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση. Όπως ο ίδιος λοιπόν τόνισε, αφού τα φερόμενα ως θύματα θα έπρεπε “να πάνε να καταγγείλουν τα όσα τους συμβαίνουν στα δικαστήρια” έτσι κι εκείνος, θα έπρεπε να πάει εκεί να υποστηρίξει όποιον θέλει και να μην βγαίνει στα κανάλια, κάνοντας ακριβώς το ίδιο με την άλλη πλευρά.

Ο Δημήτρης Σταρόβας θέλησε επίσης να κάνει διακρίσεις στους βιασμούς: ‘Aλλο υποστήριξε πως είναι ο βιασμός ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού και άλλο μιας ενήλικης γυναίκας. Εμείς να τον ενημερώσουμε πως ο βιασμός είναι ένας, επονείδιστος, κατάπτυστος, καταδικαστέος και εξίσου εγκληματικός είτε ο άνθρωπος που τον υπέστη είναι 12, είτε 112 ετών. Όσον αφορά στους ισχυρισμούς του σχετικά με “περίεργες συμπεριφορές από γυναίκες” που ισχυρίστηκε ότι προκαλούν τους άνδρες για να βρουν δουλειές με αντάλλαγμα το σεξ, να τον ενημερώσουμε πως στην παρούσα φάση έχουμε επιτέλους επικεντρωθεί στις -τουλάχιστον- “περίεργες ανδρικές συμπεριφορές” με τις οποίες έπαιρναν και παίρνουν ακόμη σεξ με τη βία από γυναίκες ,άνδρες που βρίσκονται στο εργασιακό τους περιβάλλον. Κανένας άνδρας εάν δεν θέλει δεν θα ενδώσει σε μια γυναίκα που του προσφέρει σεξ με κάποιο αντάλλαγμα. Εάν το κάνει, θα το κάνει επειδή το θέλει. Αντιθέτως, οι βιαστές δεν αφήνουν καμιά επιλογή στα θύματά τους. Αυτή είναι τεράστια διαφορά.

Ακούστηκε επίσης άλλο ένα επιχείρημα από πλευράς του Δημήτρη Σταρόβα το οποίο έλεγε πως “Κι αν δεν έγινε; Αν στις 100 γυναίκες μια λέει ψέματα;” Eμείς εδώ θα πούμε λοιπόν ότι αν στις 100 γυναίκες η μία λέει ψέματα, τότε καλά θα κάνουμε επιτέλους να σταθούμε στις 99 που λένε την αλήθεια και όχι στη μία που- θεωρητικά -λέει ψέματα. Υποκριτική, είναι η στάση του κυρίου Σταρόβα και του κάθε κυρίου Σταρόβα, που δυστυχώς δεν είναι μόνος του, έχει πολλούς που του μοιάζουν. Και τώρα προσπαθούν να μπουν στη μέση και να σταματήσουν την τεράστια στιγμή που βιώνουμε, μια ιστορική περίοδο για τα δικαιώματα των γυναικών και για την καταπολέμηση της σεξουαλικής και όχι μόνον βίας. Κάντε σας παρακαλούμε στην άκρη να περάσουμε. Έχουμε να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους και μερικούς ανθρώπους στη φυλακή.

Η πατριαρχία τρίζει συθέμελα και σε μερικούς δεν αρέσει καθόλου αυτό. Ας πιουν μια σόδα να το χωνέψουν.

Aγαμοι θύται κύριε Σταρόβα μας
featured photo: YouTube