Κάθε γυναίκα που προσέχει τα μαλλιά της, γνωρίζει πως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να καταστρέψουν την τρίχα.  Έχουμε διαβάσει πάρα πολλά άρθρα με tips για την προστασία των μαλλιών μας, ωστόσο οι ειδικοί επιμένουν σε ένα και μόνο στοιχείο: την κερατίνη.

Πώς λειτουργεί;

Αν δεν έχεις δοκιμάσει την εφαρμογή της κερατίνης στα μαλλιά σου, θα προτείναμε να το κάνεις άμεσα. Κι αυτό γιατί η θεραπεία κερατίνης προσφέρει στα μαλλιά λάμψη, αντοχή και δύναμη στο στέλεχος της τρίχας. Η πρωτεΐνη κερατίνη ενυπάρχει φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής και  πρόκειται για ένα σύνολο πρωτεϊνών με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την περιεκτικότητα σε θείο που συντίθεται στις ρίζες του τριχωτού της κεφαλής. Η θεραπεία κερατίνης αντιμετωπίζει την ανεπάρκεια της φυσικής πρωτεΐνης, χωρίς να επηρεάζει τον τύπο των μαλλιών, και χωρίς να απαιτεί ειδική περιποίηση μετά την ολοκλήρωση της αγωγής.

Πώς μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις, πέρα από το κομμωτήριο;

Πολλά προϊόντα καλής ποιότητας για τα μαλλιά, περιέχουν κερατίνη. Συνήθως μπορείς να τα βρεις σε μορφή σαμπουάν ή μάσκας. Αν επιλέξεις σαμπουάν θα πρέπει να προσέξεις κυρίως την απουσία των θειικών αλάτων, διότι αντισταθμίζουν την κερατίνη. Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια μάσκα μαλλιών μία φορά στους 2 μήνες ώστε να ενισχυθεί η δράση της θεραπείας κερατίνης.

Αν κι εσύ επιθυμείς να δοκιμάσεις τη θεραπεία κερατίνης, τότε δεν έχεις παρά να συμβουλευτείς τον προσωπικό σου hair expert και να λάβεις κάθε πληροφορία που χρειάζεσαι. Επίσης μπορείς να βρεις εξειδικευμένα προϊόντα μαλλιών με κερατίνη σε καταστήματα με είδη κομμωτικής.