Η Keira Knightley έδωσε τη δική της αλήθεια για τη γέννηση ενός παιδιού

Η Keira Knightley έδωσε τη δική της αλήθεια για τη γέννηση ενός παιδιού

Μέσα από ένα δοκίμιό της καταδικάζει τον σεξισμό στο Hollywood και τους «κανόνες» που έχουν επιβληθεί στις γυναίκες

Σε μια έκθεση/ δοκίμιο που έγραψε η Keira Knightley με τίτλο «Το αδύναμο φύλο», το οποίο περιέχεται στη συλλογή "Οι φεμινίστριες εν φοράνε ροζ και άλλα ψέματα" έδωσε τη δική της οπτική για δυο σημαντικά πράγματα.

Αρχικά αναφέρθηκε στην Kate Middleton λέγοντας, «7 ώρες μετά τη γέννηση ήταν έξω από το νοσοκομείο με μακιγιαρισμένο πρόσωπο και ψηλά τακούνια. Η εικόνα που θέλει να δει ο κόσμος» και τη συγκρίνει με την ίδια που γέννησε μόλις μια ημέρα νωρίτερα. Η Knightley συνεχίζει λέγοντας, «Να κρύψουμε. Να κρύψουμε τον πόνο μας, το σώμα μας που αλλάζει, τα στήθη μας που στάζουν, τις ορμόνες μας που τρελαίνονται. Να είσαι όμορφη και κομψή, μην αφήσεις να φανεί αυτό που πέρασες , Κέιτ . Επτά ώρες μετά τον αγώνα σου με τη ζωή και το θάνατο, επτά ώρες μετά το σπάσιμο του σώματός σου, για να βγει μια νέα ζωή μην δείξεις και μην πεις τίποτα. Στάσου εκεί με το μωρό σου για να σας απαθανατίσει ένα τσούρμο αρσενικών φωτογράφων».

Η Knightley αναφέρεται στη δική της εμπειρία επίσης αναφέροντας, «Ο κόλπος μου χωρίστηκε, βγήκες με τα μάτια ανοικτά, τα χέρια στον αέρα, έκλαιγες, σε έβαλαν πάνω μου, καλυμμένη με αίμα» απευθυνόμενη στην κόρη της, Edie. «Θυμάμαι τα πάντα, θυμάμαι τη μάχη και το φόβο για τη ζωή μου, και αφού επέζησα αναρωτιέμαι 'είμαι εγώ το αδύναμο φύλο;'».

Στο ίδιο δοκίμιο η Knightley αναφέρεται και στο πώς την αντιμετώπισαν οι άνδρες του χώρου σαν γυναίκα και σαν μητέρα. «Με υποτιμούσαν, δεν με άκουγαν, δεν μου μίλαγαν, δεν ήθελαν να ακούν τη φωνή μου, την εμπειρία μου, τη γνώμη μου. Πες μου τι είναι να είσαι γυναίκα; Να είσαι ωραία, να είσαι υποστηρικτική, να είσαι όμορφη αλλά όχι πολύ όμορφη, να είσαι αδύνατη αλλά όχι πολύ αδύνατη, να είσαι σέξι αλλά όχι πολύ σέξι. Φόρα αυτά τα ρούχα, στάσου έτσι, αγόρασε αυτά τα πράγματα για να είσαι in».

Πολλές φορές, δηλώνει η ίδια, ότι έκλαιγε με λυγμούς από την απογοήτευση αλλά και την εξάντληση, τονίζοντας πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους άνδρες συναδέλφους της, μιας και εκείνοι μπορούν να αργούν, να μην ξέρουν τα λόγια, να είναι μεθυσμένοι χωρίς κανείς να τους πει τίποτα.

Το δοκίμιο της Knightley είναι ένα από τα πολλά που έχουν γράψει διάσημες γυναίκες (Emma Watson, Saoirse Ronan, Adwoa Aboah) και περιέχονται στη συλλογή με τίτλο Οι Φεμινίστριες δεν φοράνε ροζ και άλλα ψέματα. Το βιβλίο είναι διαθέσιμο προς πώληση.


featured image: Getty Images
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.