Με την επαναφορά στοιχείων της μόδας ανά δεκαετίες, έχουμε δει πολύ ωραία ξεχασμένα κομμάτια να επανέρχονται στην ντουλάπα και τα αξεσουάρ μας σα να μην πέρασε μία μέρα. Όσο απίθανο και να ακούγεται, η καρφίτσα έχει κάνει κι επίσημα φέτος την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, στις επιδείξεις μόδας και γενικότερα στην ποπ κουλτούρα και στα social media.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Τόσο καινούρια κομμάτια, όσο και vintage έχουν ήδη κερδίσει χώρο στο σύγχρονο look μας, με τρανά παραδείγματα την Carrie Bradshaw στο reboot του Sex and the City “And Just Like That” με τη γνωστή μπλε καρφίτσα της σε σχήμα λουλουδιού, την Bella Hadid με την καρφίτσα σε σχήμα κάκτο από τον οίκο Dior, αλλά και τον Trevor Noah με το διαμαντένιο pin του από Tiffany & Co στα φετινά Grammys.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trevor Noah (@trevornoah)

Απόδειξη της επαναφοράς του trend είναι η αύξηση των αναζητήσεων της λέξης «καρφίτσα» στα reports των online αγορών κατά 10% από το 2020 στο 2021. Η Gucci είναι η εταιρεία που έχει σημειώσει τις περισσότερες αγορές του εν λόγω αξεσουάρ στο ιστορικό της.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JARED LETO (@jaredleto)

Η υιοθέτηση της τάσης της καρφίτσας όμως δεν είναι ανάγκη να γίνει μόνο με ακριβά και σπάνια κομμάτια. Η ανακύκλωση των vintage κομματιών μπορεί να αλλάξει όλο το στυλ σου και να μεταμορφώσει το outfit σου εντελώς.

Η καρφίτσα έχει ήδη κλέψει τις καρδιές πολλών influencer και tiktoker, όπως του Marco Braun (@bowtieinchicago) που όπως λέει, φοράει τις καρφίτσες του καθημερινά πλέον.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marco Braun (@bowtieinchicago)