Δεν θα έγραφα ένα τέτοιο κείμενο για τη δίαιτα αν 1. δεν  το είχα ζήσει και 2. δεν είχα και την υποστήριξη μίας επιστημονικής έρευνας.

Όλοι έχουμε μείνει νηστικοί αφού ξεχνάμε να φάμε επειδή: Έχουμε ερωτική απογοήτευση. Είμαστε απασχολημένες με το κινητό μας. Είμαστε απασχολημένες με αποτρίχωση, λιποαναρρόφηση, μαλλιά και νύχια. Δεν πεινάμε, μας χόρτασαν οι πεταλούδες. Μετά έρχεται η ώρα που αναγνωρίζεις και αποδέχεσαι το ενδεχόμενο πως σύντομα αυτός που για τον οποίο χτυπάει η καρδούλα σου θα σε δει. Με λίγα ρούχα ή και καθόλου. Σκέφτεσαι όλα εκείνα τα σημεία στο σώμα σου που δεν σου αρέσουν. Παρατηρείς -πάντα βγαίνοντας χαμένη- πως στρώνουν τα ρούχα πάνω στους γοφούς σου και πετάς μία για πάντα σοκολάτες, κρέμες γάλακτος και ζυμαρικά από ντουλάπια και ψυγείο.

Σε ένα λιγότερο ρομαντικό πλαίσιο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αντιληφθεί την αξία της υποστήριξης από τους δικούς μας ανθρώπους σε περίοδο δίαιτας. Ή έχεις την εμψύχωση ενός υποστηρικτικού συντρόφου που σε κυνηγάει με τη σαλάτα και το καρότο. “Η το σαμποτάζ της προσπάθειάς σου από εκείνον που τρώει μπροστά σου nachos με cheddar εναλλάξ με πίτσα πεπερόνι. Υπάρχει διαφορά ανάμεσά τους.

Η έρευνα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Personal Relationships τα μηνύματα που λαμβάνεις από ανθρώπους που αγαπάς έχουν ισχυρή επίδραση ως προς το βάρος σου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Waterloo στον Καναδά μέτρησαν το ύψος και το βάρος από μία ομάδα γυναικών και τους έθεσαν ερωτήσεις για το πως αισθάνονται για το σώμα τους. Πέντε μήνες μετά οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν πως ήταν αυτό το διάστημα οι σχέσεις, ρομαντικές και μη, στη ζωή τους. Και ποια είναι τα σχόλια του περίγυρού τους για την εμφάνισή τους. Τρεις μήνες μετά έλεγξαν αν είχε αλλάξει το βάρος τους από την πρώτη μέρα της μελέτης.

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενδιαφέροντα. Οι γυναίκες με χαμηλή αυτοπεποίθηση και περίγυρο που δεν τους έδινε θετικά μηνύματα ως προς το βάρος τους είχαν πάρει κιλά. Εκείνες με μέτρια αυτοεικόνα αλλά με υποστηρικτικούς συντρόφους είχαν χάσει λίγο βάρος ή είχαν μείνει στα ίδια κιλά. Το αποτέλεσμα άλλαζε πολύ για εκείνες με την υψηλή αυτοπεποίθηση και τις δυνατές σχέσεις. Αυτές είχαν χάσει βάρος και είχαν βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα τους. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε και για τις single ή εκείνες που είχαν ερωτευτεί πρόσφατα..

“Όλοι ξέρουμε τη σημασία του να έχουμε δίπλα μας κάποιον να μας θυμίζει ότι πήραμε βάρος αλλά να προσφέρεται να βοηθήσει σε αυτό.” εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Christine Logel. “Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Τα σχόλια των δικών μας ανθρώπων μπορεί να είναι ευεργετικά ή καταστροφικά”.

Στο δια ταύτα, αν δεν τα καταφέρνεις με τη δίαιτά σου η λύση είναι να ερωτευτείς (ισχύει και για τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις και λέγεται αναθέρμανση). Μέχρι τον Ιούνιο θα είσαι υπέροχη.

Δες ακόμα:

Mπορεί να επιβιώσει μία σχέση μετά από τρεις μέρες αποτοξίνωση με χυμούς;