Θα έχεις ήδη διαβάσει για συμβουλές ευεξίας, θετικής σκέψης, αλλαγής κοσμοθεωρίας. Λογικά, θα έχεις αναζητήσει τρόπους να μην αγχώνεσαι υπερβολικά για το κάθε τι, τρόπους να αναπτερώσεις το ηθικό σου μετά από κάποια αποτυχία και γενικώς… Μάλλον το έχεις ψάξει αρκετά. Κάποια φράση, κάποιο mantra. Οτιδήποτε “δουλεύει”. Αλλά, δεν κατέληξες κάπου ακόμα, ε;

Σε καταλαβαίνουμε. Αυτή όμως, η διαρκής αναζήτηση, επεξήγηση κάθε κίνησης, ανάλυση των στοιχείων, μας έχει κουράσει. Πολύ. Και εσένα φαντάζομαι. Για να είμαι ειλικρινής, βαρέθηκα να εξηγώ τι συμβαίνει πίσω από την κίνηση κάθε ανθρώπου που φέρθηκε διαφορετικά από αυτό που περίμενα. Ταυτίστηκες; Keep reading.

Γιατί κάθε γυναίκα στα 20 πρέπει να ξέρει περισσότερα για τις ορμόνες της
Vogue

Οφείλεις να ομολογήσεις ότι κάποιες φορές τα σχέδια σου δεν πήγαν όπως τα ήθελες. Περίμενες ένα happy end που μόνο happy δεν ήταν στο τέλος. Απογοητεύτηκες. Θύμωσες. Ξέσπασες. Και άλλα τόσα ρήματα που μπορώ να σκεφτώ. Αναρωτήθηκες γιατί εξελίχθηκαν πάλι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Γιατί δεν άκουσες ένα μπράβο. Ένα συγνώμη. Γιατί δεν έλαβες τις εξηγήσεις που ήθελες και άξιζες.

Ωραία θα ήταν να τα είχες όλα αυτά, αλλά δεν είναι και απαραίτητα. Δεν συμφωνείς;

Αυτή τη φράση κάνε τη στάση ζωής. Γιατί δεν θα ακούς πάντα «ναι», «μπράβο», «τα πας καλά», «σε ευχαριστώ», «συγνώμη». Πολλές φορές μάλιστα, ίσως να μην το ακούσεις και όποτε πρέπει. Ίσως να το ακούσεις από ανθρώπους που δεν είναι «δικοί σου», από ανθρώπους που ούτε το περίμενες.

Γιατί δεν θα στείλει να εξηγήσει το λόγο που εξαφανίστηκε. Ίσως να μην έχει το θάρρος, ίσως να μην έχει την όρεξη, ίσως απλά να μην θέλει. Απλά και ξάστερα. Προσοχή: Συμβαίνει σε κάθε είδους σχέση. Γιατί μερικές φορές, τα σχέδιά μας απλώς αποτυγχάνουν, για να μάθουμε δυο τρία πράγματα για το μέλλον. Γιατί πολύ απλά, κανείς δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει για κάποιον άλλο. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις για να είσαι πιο ήρεμη από εδώ και πέρα.

Σταμάτα να ψάχνεις εξηγήσεις

Σταμάτα να αναρωτιέσαι γιατί δεν στέλνει καλημέρα, γιατί δεν είναι τόσο εκδηλωτικός, γιατί δεν είναι όσο φίλος/η θα ήθελες να είναι, γιατί δεν σου λένε όλοι συγχαρητήρια για κάτι που κατάφερες. Ωραία θα ήταν όλα αυτά, αλλά δεν είναι και απαραίτητα. Μπορείς και μόνη σου να φροντίσεις τον εαυτό σου και την αυτοπεποίθηση σου. Δεν σου προτείνουμε να μείνεις μόνη σου. Αλλά να μην στηρίζεις την ευτυχία σου σε ερωτηματικά, ανεξήγητες αντιδράσεις και μισές απαντήσεις.

Η αξία σου δεν εξαρτάται από το τι κάνουν οι άλλοι για εσένα. Αλλά το τι κάνεις εσύ για εσένα. Και το ποιους διαλέγεις να είναι δίπλα σου. Είναι και οι επιλογές σου μέρος του εαυτού σου. Choose wisely.

Δες ακόμα: Σταμάτα να περιμένεις από τους άλλους να σε κάνουν ευτυχισμένη


featured image: PureWow