Σε μία προσπάθεια να απαντηθεί το αιώνιο ερώτημα σχετικά με το μυστικό μίας επιτυχημένης σχέσης, μία ομάδα ερευνητών ανέλαβε να δώσει τη δική της απάντηση. Για τις ανάγκες της μελέτης αναλύθηκαν 43 διαφορετικά δεδομένα από 11.000 ζευγάρια, σε διάστημα ενός έτους.

H Samantha Joel, συγγραφέας της μελέτης, εξηγεί ποια είναι τα μυστικά για μία καλή και μακροχρόνια σχέση.

Η οπτική σου

Και όμως, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είναι πολύ σημαντικό το πως βλέπεις εσύ τη σχέση σου. Την αντιμετωπίζεις ως κάτι παροδικό και ασήμαντο; Ή ως μία σχέση που έχει νόημα στη ζωή σου;

Σε αυτό φυσικά, συγκαταλέγονται και άλλοι παράγοντες όπως η χημεία του ζευγαριού.

«Η αντίληψη του ατόμου για τη σχέση του αφορά το πόσο ικανοποιημένο είναι από αυτήν και τι άποψη έχει για τον σύντροφό του. Αν τον εκτιμά και αν αισθάνεται τρυφερότητα απέναντί του», αναφέρει η Joel.

Δεν χρειάζεται να είναι «ο τύπος σου» για να τα πάτε καλά

Μην απορρίπτεις κάποιον επειδή πιστεύεις πως δεν θα ταιριάζετε. Ή το αντίθετο. Χρειάζεται να δημιουργήσετε μία δική σας δυναμική και στο τέλος, αυτή είναι που μετράει περισσότερο. Το να γελάς με τον σύντροφό σου είναι πολύ πιο σημαντικό από το να σας αρέσουν απλά οι ίδιες σειρές. Είναι πιο σημαντικό να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, παρά να ξυπνάτε το πρωί την ίδια ώρα.

Η εκτίμηση και η εμπιστοσύνη

Εκτός όμως από τη δυναμική αλλά και την οπτική σου για τη σχέση, εξίσου σημαντικό είναι και η εκτίμηση. Αν εκτιμάς τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει, του έχεις εμπιστοσύνη, δεν τσακώνεστε συχνά και άσχημα, αν σε καλύπτει συναισθηματικά και σεξουαλικά, τότε δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι παραπάνω.

Η ασφάλεια

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο να νιώθεις ολοένα και περισσότερη ασφάλεια μαζί του.  Αν νιώθεις ήδη ικανοποιημένη, ευτυχισμένη και ασφαλής μέσα στη σχέση, τότε ξέρεις πως ήδη βρίσκεσαι σε καλό δρόμο.

Μπορεί οι σχέσεις να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, όμως αν έχετε δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια τότε δεν θα μπορεί να σας «ταρακουνήσει» τίποτα.

featured photo: Twenty20 Stock Collection/ @verakharlamovaphotography