Μεγάλη εβδομάδα και εσύ στο γραφείο να κάνεις ό,τι προλαβαίνεις για να φύγεις νωρίτερα αύριο το μεσημέρι. Έχεις να προλάβεις και ένα καράβι για να φτάσεις επιτελούς σε εκείνο το νησί που έρωτας για πάντα ζει (όχι). Αλλά θα μπορούσε. Σημασία τώρα έχει ότι δουλεύεις. Και είτε σου αρέσει η δουλειά που κάνεις είτε όχι, δεν είναι σίγουρα η δουλειά που πάντα ονειρευόσουν. Και αν είναι, δεν είναι αυτό που είχες δει στην εφηβεία σου σε κάποια από τις αγαπημένες σου ταινίες.

Σε μιαν άλλη εποχή, τα κορίτσια του κόσμου ονειρευόντουσαν να γίνουν γραμματείς. Σε αυτήν που ζούμε τώρα, ονειρεύονται περιοδικά, μεγάλες εταιρίες και parties. Αν την βρείτε τη δουλειά, μην ξεχάσετε ποιος σας έβαλε να ψάξετε. Ναι, ντάξει έμμεσα. Ευχαριστώ.

Αυτό για το οποίο όμως, είμαι πάρα πολύ σίγουρη, είναι το ότι κάθε φορά που βλέπατε μια από τις παρακάτω ταινίες, στεναχωριόσασταν ένα τσακ παραπάνω. Γιατί πάντα θα είχαν τη δουλειά που θέλεις. Και θα την είχαν με τον καλύτερο τρόπο.

Jules Ostin, The Intern

Jules Ostin Savoir Ville

Η τύπισσα είναι τόσο cool που κυκλοφορεί στο γραφείο πάνω σε ένα ποδήλατο. Από την μία καλά κάνει γιατί είναι δικό της, αλλά από την άλλη πως γίνεται να κάνει ποδήλατο τόσο άνετη με την Louboutin στο πόδι; Άξιο θαυμασμού τουλάχιστον. Η Jules Ostin λοιπόν, είναι το πρώτο κορίτσι του οποίου την δουλειά ζήλεψα πιο πρόσφατα. Έχει δικό της site με ρούχα, έχει έναν γαμάτο χώρο εργασίας και πολύ καλούς συναδέλφους (ή εργαζομένους της). Δεν είναι το κορίτσι που θα έχει το ύφος (όπως και εμείς άλλωστε, σαν ταπεινοί άνθρωποι αν είχαμε τη δουλειά της) και της αρέσει να παρακολουθεί όλη την διαδικασία παραγωγής. Νοιάζεται και μας πονάει λίγο ακόμη.

 Elizabeth Gilbert, Eat, Pray, Love

Elizabeth Gilbert Savoir VilleElizabeth Gilbert Savoir Ville

Έγραψε βιβλιάρες, τις πούλησε και μας αγόρασε όλους μας. Περίπου. Με το να τα παρατήσει όλα, ακόμη και το γκομενάκι (James Franco) για να πάει να βρει τον εαυτό της. Να γιατί εμείς που ψάχνουμε στην Αθήνα, δεν τον βρίσκουμε (ούτε τον εαυτό μας, ούτε τον Bardem). Μεγάλη ανακάλυψη έκανα τώρα και συνεχίζω. Πούλησε που λες τα βιβλία της, έβγαλε λεφτά και έφυγε. Και έγραψε και άλλο βιβλίο και έβγαλε και άλλα λεφτά. ΠΟΙΑ CARRIE ΠΑΙΔΙΑ;

Margaret Thatcher, The Iron Lady

Margaret Thatcher Savoir Ville

Γιατί υπάρχουν και (Ανώμαλοι) άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει η και η Margaret. Θέλεις το όνομα έμπνευσης (Μαργαρίτα, χάρηκα), θέλεις την ιστορία της Thatcher; Ό,τι θέλεις γενικά, εδώ το έχουμε. Γιατί μέσα από αυτήν την ταινία φάνηκε και η ευάλωτη πλευρά του μαργαριταριού, αφού πέρασε πολλά βάσανα μέσα σε μια φαλλοκρατική κοινωνία και στον χαμό του δικού της άντρα. Την λυπηθήκαμε λίγο αλλά μετά θέλαμε να είχαμε τα δικά της όνειρα και επιρροή στον κόσμο.